Στα χέρια τρομοκρατών η στα χέρια μεταναστών, βρίσκεται το στρατιωτικό υλικό που κλάπηκε από μονάδα στην Λέρο; Το ερώτημα αυτό απασχολεί την Αντιτρομοκρατική και προσπαθεί να το απαντήσει.

Η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από αποθήκη στη ναυτική βάση στη Λέρο έγινε σταδιακά, αποκάλυψε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην απώλεια των πυρομαχικών που περιλαμβάνουν αντιαρματικά, χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες, σφαίρες και βραδύκαυστο φιτίλι.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κλοπή του υλικού έγινε σε προγενέστερο χρόνο. «Το βασικό ζητούμενο που ξέρουμε είναι ότι έγινε τώρα, αρχές Σεπτεμβρίου, η παράδοση-παραλαβή και ελέγχθηκε το υλικό όπου βρέθηκε ότι υπάρχει απώλεια. Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Άρα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ιδίως από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019, φαίνεται από τις ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει η απώλεια του υλικού και μάλιστα δεν θα είναι μόνο μια φορά, αλλά μπορεί να ήτανε και περισσότερες φορές, σταδιακή αφαίρεση λόγω των ευρημάτων που φαίνεται να λείπουν» τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε -χωρίς να τα κατονομάσει- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «αναφέρονται στην υπόθεση με μια διάθεση πολιτικής σπέκουλας» σημειώνοντας ότι «η απώλεια του υλικού προήλθε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο και μένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της προανάκρισης».

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα η κλοπή των αντιαρματικών να συνδέεται με τρομοκρατικές ομάδες, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: «Υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις. Δεν θα ήθελα να προτρέχω. Είναι θέματα σοβαρά και δεν θα ήθελα να κάνουμε σπέκουλα πάνω σ’ αυτό το ζήτημα». Να σημειωθεί ότι στην κυβέρνηση υπάρχει τεράστια κινητοποίηση για το ζήτημα αυτό καθώς η Λέρος είναι ένα από τα νησιά που έχει πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.