Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργήσει έναν νέο κλάδο άμυνας και διαστήματος για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση, τη δημιουργία και την ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε χθες η νέα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, διορίζοντας στο σχετικό αξίωμα μια σύμμαχο του Γάλλου προέδρου.

Η δημιουργία ενός αμυντικού σκέλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι στο οποίο αντιστεκόταν εδώ και καιρό η Βρετανία, είναι μια απόπειρα της νέας προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen να ανακόψει τη μείωση της επιρροής της ΕΕ, την ώρα που αντιμετωπίζει ισχυρή Αμερικανική πίεση να κάνει περισσότερα για την ασφάλειά της, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα γίνει ποτέ μια στρατιωτική συμμαχία. Όμως στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ειπωθεί επανειλημμένα … πως οι κοινές προμήθειες για τις ένοπλες δυνάμεις τους είναι πρωταρχικής σημασίας», δήλωσε η Ursula von der Leyen σε συνέντευξη τύπου.

Τα σχέδια αυτά θα ωφελήσουν την, υπό τις ΗΠΑ, συμμαχία του ΝΑΤΟ, στην οποία ανήκουν πολλές χώρες της ΕΕ. Το ΝΑΤΟ θα είναι πάντα η συλλογική άμυνά μας, κατέληξε η ίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.