Επί σχεδόν δύο ώρες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέγραφε χθες απόψεις και επισημάνσεις των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, με το βλέμμα του Μεγάρου Μαξίμου να εστιάζει πλέον στο πρώτο και συνάμα κομβικό εσωτερικό πολιτικό ορόσημο της νέας χρονιάς. Αυτό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από το βήμα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει το αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησής του.

Στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης σημειώνουν πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ) πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας. «Αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και στον κόσμο της εργασίας και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Και προσωπικά θεωρώ τους, εντός εισαγωγικών, λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, συνεργάτες και συνεταίρους στην ανάπτυξη της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι είναι «πάντα πρόθυμος και ανοιχτός να ακούσω τις απόψεις σας, όμως θέλω και με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω μια σταθερή μου θέση, ότι η πολιτεία θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα με κάθε κίνητρο για να αναπτυχθεί, απαιτεί, όμως, και από αυτήν να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο. Να σέβεται το νόμο, τις υποχρεώσεις της, να φροντίζει τους εργαζόμενους και να φροντίζει, βέβαια και το κοινό μας περιβάλλον. Είναι αυτή η συμφωνία αλήθειας, για την οποία είχα μιλήσεις πολλές φορές, όταν ήμουν ακόμα αρχηγός της αντιπολίτευσης και την οποία σας καλώ όλους, όλες και όλους, να την κάνουμε πράξη τώρα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης πως η προσδοκία όλων είναι οι επενδύσεις. «Επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη για όλους», σημείωσε. Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε και στα θετικά νέα στο μέτωπο μιας σειράς από μεγάλες επενδύσεις. Όπως, για παράδειγμα, το Ελληνικό, το νέο master plan της Cosco για την αναβάθμιση του λιμένος του Πειραιά, τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Παράλληλα, ανέφερε πως κεντρικός στόχος είναι η μετάβαση σε μία πραγματικά ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα.

«Αυτό είναι το κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, αλλά και ο μόνος δρόμος για την ευημερία όλων των πολιτών παντού στη χώρα. Για αυτό άλλωστε και το σύνθημά μας σε αυτήν την έκθεση είναι: Ανάπτυξη για όλους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.