Τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 και στο 20% το 2021, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», αναφερόμενος στην φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησής του η οποία θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα δώσει μια σημαντική «ανάσα» σε όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις άμεσα, ώστε να πάρει… μπρος η οικονομία με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, μετά την εμπροσθοβαρή μείωση του ΕΝΦΙΑ και την απόφαση του ΚΑΣ που ξεμπλοκάρει την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Μητσοτάκης κάνει πράξη τις βασικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

«Η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τονίζει ότι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 η χώρα μας γύρισε σελίδα από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή της ανάπτυξης. Και έτσι απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα. «Καλώ τους επενδυτές της Γαλλίας να συμμετάσχουν στις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα. Και να το κάνουν τώρα για να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός ξεκινάει τη μίνι Ευρωπαϊκή περιοδεία του από τη Γαλλία και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Γερμανία και την Ολλανδία. Μοιραζόμενος σε μεγάλο βαθμό το όραμα του Προέδρου Macron για την Ευρώπη επιθυμεί να καταστήσει την Ελλάδα χώρα ευκαιριών για τους επενδυτές, αναφέρει η «Le Figaro».

Παράλληλα, σε άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη η Γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για να μπει γρήγορα η χώρα του σε αναπτυξιακή τροχιά. Θεωρεί ότι πρέπει να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας του ανοίγοντας όλα τα μέτωπα των μεταρρυθμίσεων: εκπαίδευση, δημόσια διοίκηση, εκλογικό σύστημα και φορολογία. Δυο μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή του, υιοθετήθηκαν τρία νομοσχέδια και τρία ακόμη αναμένεται να υιοθετηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.