Η Φωνή του Κουμουνδούρου από την ίδρυσή της – εδώ και 8 χρόνια – είναι γνωστή για την βασική τοποθέτησή της στην συνταύτιση Ελλάδας και Ευρώπης. Ταυτιζόμαστε απόλυτα με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Τσάτσο, όταν ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο αξέχαστο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, το 1980, είπε για την είσοδο της Χώρας μας στην τότε ΕΟΚ: «Δεν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, αλλά η Ευρώπη επέστρεψε στην πατρίδα της».

Επομένως, είναι απόλυτα μέσα στα πλαίσια του πιστεύω μας να αποδίδουμε τεράστια σημασία στην ευρωψήφο μας και μάλιστα σε καιρούς, σαν αυτούς, που αυμφισβητήται η ίδια η ίδεα της Ευρωπαϊκής ενότητας και η προσήλωση της Ενωμένης Ευρώπης στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Στα προβλήματα όμως του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι θα επανέλθουμε, διότι είναι σοβαρότατα και απαιτούν σε βάθος συζήτηση.

Σ’ αυτές τις εκλογές όμως, συμβαίνει η ευρωψήφος – ειδικά στην Ελλάδα – να είναι καταλυτική για το μέλος της χώρας και αυτό θέλουμε να αναλύσομε.

Οι ευρω-εκλογές μπορεί να είναι ο καταλύτης, για να απαλλαγεί η Ελλάδα από την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μια Κυβέρνηση, που χρησιμοποιώντας αντισυνταγματικά την διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας το 2014 ανέτρεψε την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και προκάλεσε εκλογές προκειμένου να πάρει αυτή την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, με τον πρωτοφανή αριστερο-δέξιο συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Ελλάδα είχε μόλις αρχίσει να ανακάμπτει, αλλά τα πρωτοφανή πειράματα Βαρουφάκη-Λαφαζάνη με την Οικονομία διέλυσαν τις πρώτες ελπίδες ανάκαμψης, οδήγησαν σε πρωτοφανή φυγή εκατοντάδων δισεκατομμυρίων καταθέσεων στο εξωτερικό και τελικά στο κλείσιμο των τραπεζών και το τέταρτο μνημόνιο. Η Κυβέρνηση Τσίπρα, με αμφίβολη συνταγματική υπόσταση, εξακολουθεί την μόνη πολιτική που ξέρει: την «πολιτική» της ξεδιάντροπης, κατάφωρης απάτης, των ψεμμάτων και των μοιρασμάτων από τα δήθεν πλεονάσματα, βαφτίζοντας 13η σύνταξη ποσά, που κυμαίνονται κάτω από μισή κανονική σύνταξη.

Είναι φανερό ότι ανάκαμψη με Κυβέρνηση Τσίπρα είναι δυο πράγματα ασύμβατα. Απλούστατα ανάμψη χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει. Η Κυβέρνηση Τσίπρα είναι αδύναττον να φέρει επενδύσεις, όσο οι ξένοι βλέπουν να μην μπαίνει τσάπα στο Ελληνικό και στον Πειραιά, έτοιμες επενδύσεις δισεκατομμυρίων, που λιμνάζουν γιατί είναι κόντρα στην «ιδεολογία» των κρετίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επενδυτές περιμένουν την επόμενη Κυβέρνηση. Όσο πιο γρήγορα έλθει, τόσο καλύτερα. Όσο μένει, τόσο χειρότερα αφού μοιράζει δεκάρες στους κομματικούς «παράγοντες».

Και επειδή εδώ διακυβεύεται το μέλον της Ελλάδος να τα πούμε απλά:

Όσο μεγαλύτερη η διαφορά στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο θα μειώσομε την ζημιά από τώρα ως Οκτώβριο

Από τον Μάξιμο                                                                                            25 Μαΐου 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.