Το κρεσέντο της παροχολογίας λίγο πριν τις ευρωεκλογές συνέχισε την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έταξε και «δώρο Χριστουγέννων σε μόνιμη βάση» μετά την «13η σύνταξη» που έδωσε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους την περασμένη Παρασκευή.

«Στόχος μας είναι αν η οικονομία ανεβαίνει να δοθεί να δοθεί και δώρο Χριστουγέννων σε μόνιμη βάση όταν η Ελληνική οικονομία καταφέρει να έχει τη δημοσιονομική σταθερότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά την «13η σύνταξη» και την ψυχρολουσία που υπέστησαν οι συνταξιούχοι από τα ποσά που ήταν λιγότερα, ο Πρωθυπουργός αναρωτήθηκε, «λιγότερα από τι; Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου; Έχουν μια επιλογή να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη που δεν έπαιρναν καθόλου Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε πρόκειται για ένα ποσό που ισοδυναμεί με το δώρο Πάσχα το μισό δηλαδή που έπαιρναν πριν τις περικοπές».

Σε δεύτερη ερώτηση για τις κρατήσεις που έγιναν για την «13η σύνταξη» ο Πρωθυπουργός απάντησε «γιατί κρατήσεις; γιατί είναι μόνιμο και αυτό όπως ήταν η 13η σύνταξη πριν την καταργήσουν».

Κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ψηφιστεί η μείωση του αφορολογήτου, ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά απάντησε ότι «το πότε θα ψηφίσουμε τη μείωση του αφορολογήτου θα το αποφασίσουμε εμείς, δεν θα πέσουμε στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να μην ψηφίσουμε το αφορολόγητο το έχουμε καταθέσεις στο πρόγραμμα στους θεσμούς πριν καταθέσουμε τις προτάσεις για τον κλειστό λογαριασμό».

Τέλος στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News247 ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα για τον οποίο είπε ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης είναι στο μπλοκ των δυνάμεων της εμμονής στη λιτότητα». Πρόσθεσε δε ότι: «Έχει εξαντληθεί η θεσμική στάση της κυβέρνησης για θεσμική συνεννόηση. Έχει δείξει ότι κινείται με βάση τις πολιτικές του σκοπιμότητες και τα πολιτικά του κίνητρα. Δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από ό,τι κάνει».

Ερωτηθείς για τις διακοπές του με τη θαλαμηγό Παναγόπουλου, αλλά και για τον Μανώλη Πετσίτη, απάντησε: «Το μόνο που έχουν να μου καταλογίσουν είναι ότι πέρασα διακοπές στο σκάφος μιας συνεργάτιδας μου και υπήρξε ένα πρόσωπο που ακολούθησε μια πορεία αξιοποίησης των γνωριμιών του με την κυβέρνηση για να πάρει κάποιους μισθούς που δεν αντιστοιχούσαν με τις δυνατότητες του, είναι ένα πρόσωπο που κρίνεται για τη στάση του».

«Δεν ήταν σύμβουλος στο Μαξίμου ο Πετσίτης. Στο Μαξίμου σύμβουλος ήταν ο Παπασταύρου που έφτιαχνε offshore» πρόσθεσε για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.