Οργή επικρατεί στη Λευκωσία για τη στάση του Λονδίνου απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Κύπρος προβαίνει και επίσημα σε διάβημα προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα ακολουθήσει και επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη στην Πρωθυπουργό Theresa May.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πως ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα προς τη χώρα του για τις ατυχείς δηλώσεις του υπουργού Ευρώπης σερ Alan Duncan, ενώ ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει επιστολή στην κυρία May, γράφουν οι Times της Κύπρου.

O Βρετανός υπουργός, όπως αναφέρουν τα Κυπριακά Μέσα, ούτε λίγο ούτε πολύ, «μετέτρεψε» την Κυπριακή ΑΟΖ σε «περιοχή υπό αμφισβήτηση».

Ο Alan Duncan απαντούσε σε ερώτημα για τις Τουρκικές παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ και είπε: «Συναντήθηκα με τον Τούρκο πρέσβη και είχα πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες μαζί του. Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, οι διερευνητικές γεωτρήσεις δεν πρέπει να διεξάγονται σε οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση», υιοθετώντας πλήρως τις Τουρκικές θέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.