Επίθεση με μπογιές σημειώθηκε χθες στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στο κέντρο της Αθήνας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, λέγοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ανέβασαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο για την επίθεσή τους αλλά και τα σχετικά βίντεο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα 10 ατόμων πλησίασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην πρεσβευτική κατοικία. Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές και καπνογόνο διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Ο Ρουβίκωνας, στην ανακοίνωσή του μετά την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, χαρακτηρίζει φασιστική διάταξη το εισαγγελικού βέτο για νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και καταλήγει λέγοντας ότι «οι πιέσεις από την αμερικανική πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.