Εκνευρισμό και ανησυχία προκαλούν στα Μαξίμου τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταφέρνει να περιορίσει την διαφορά με την Νέα Δημοκρατία σε «αξιοπρεπή» επίπεδα όπως επιδιώκει αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρα που αποτελούσε το μεγάλο «ατού» του κόμματος, παρά τις παροχές, δεν μπορεί να ενισχύσει την δημοτικότητά του που σημειώνει ταχύτατη πτώση.

Και ενώ στο εσωτερικό ο ΣΥΡΙΖΑ με τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να εμφανίσει ότι περιορίζεται η διαφορά με την ΝΔ, οι δημοσκοπήσεις που γίνονται από διεθνή μέσα ανατρέπουν τα σενάρια.

Η τελευταία δημοσκόπηση του Politico για τις ευρωεκλογές 2019 έδινε προβάδισμα στη ΝΔ με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,22% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 25,74%. Τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, με βάση την ίδια έρευνα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, που προηγείται με βραχεία κεφαλή της Χρυσής Αυγής (7,28%) και τέταρτο, σύμφωνα με την προβολή του Politico, το ΚΚΕ με 6,8%.

Με βάση την πρόβλεψη του Politico, η Νέα Δημοκρατία θα καταλάβει 9 έδρες στην Ευρωβουλή, έναντι 7 του ΣΥΡΙΖΑ και από 2 έδρες καταλαμβάνουν το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ φαίνεται να καταλαμβάνει μία έδρα.

Την ίδια στιγμή έρευνα της Marc για λογαριασμό του καναλιού Ant1 εμφανίζει προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, το Κίνημα Αλλαγής 6,6%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική λύση 2,3% και η Ένωση Κεντρώων 2,1%. Ακολουθούν η Λαϊκή Ενότητα με 1,4%, το ΜέΡΑ25 με 1,3%, το Ποτάμι με 1,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το “Δημιουργία Ξανά” με 1,1% έκαστο.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 62,5%, έναντι 22,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμενοι να αξιολογήσουν τις οικονομικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία των πολιτών (60%) τις χαρακτήρισαν όχι και τόσο/καθόλου σημαντικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.