Τον προβληματισμό κάποιων κρατών-μελών αναφορικά με τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης Τσίπρα, μετέφερε χθες Ευρωπαίος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Το ζήτημα των μέτρων που ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να τεθεί στο Eurogroup, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, αν και επισήμως η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας. Όπως ανέφερε, υπάρχει αίσθημα «ανησυχίας» για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να είναι αυτός ένας λόγος προκειμένου να μην εγκρίνουν τα κράτη-μέλη την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, ο αξιωματούχος είπε πως δεν θα αποτελούσε «έκπληξη», εάν κάποια από τα εθνικά κοινοβούλια που θα κληθούν να εγκρίνουν την απόφαση αυτή, θα το συνέδεαν με τις εξαγγελίες.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο, οπότε και θα συζητηθεί η έκθεση των θεσμών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, δεν εκκρεμεί κάποια απόφαση για την απελευθέρωση κεφαλαίων στη χώρα.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι εφικτή η πρόταση του Πρωθυπουργού για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, δήλωσε ότι «ο στόχος είναι στόχος», ενώ επισήμανε ότι, προς το παρόν, η πρόταση αυτή δεν είναι ξεκάθαρη και αναμένεται να ξεκαθαριστεί στην έκθεση των θεσμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.