Ένα ακόμα ύποπτο κτύπημα με στόχο την Ελληνική Ιστορία έρχεται από τις ΗΠΑ όπου σε ένα νέο πρόγραμμα του Massachusetts Institute of Technology (MIT) όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι που γεννήθηκαν στην Μικρά Ασία καταγράφονται ως «Τούρκοι», παρά το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχε Τουρκικό κράτος.

Παρατηρείται μάλιστα το αξιοπερίεργο η Τουρκία να βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των μεγάλων μορφών που γεννήθηκαν στο «έδαφός της», ξεπερνώντας ακόμη και την Ελλάδα, καθώς αποδίδεται έτσι έμμεσα Τουρκική «εθνικότητα» στους Έλληνες σοφούς αλλά και στις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία.

Το Σχέδιο Pantheon του ΜΙΤ, σύμφωνα με το europost.gr, έχει στόχο τη δημιουργία ιστορικής βάσης δεδομένων με την συλλογή βιογραφικών στοιχείων μεγάλων ιστορικών προσωπικοτήτων, όμως μπορεί να αποτελέσει και βασικό πολιτικό αλλά και «ιστορικό» εργαλείο στο μέλλον κατά του Ελληνισμού αφού παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια «ρευστοποίησης» και παραποίησης της Ιστορίας.

Η βάση δεδομένων Pantheon αναφέρει τον μέγα Όμηρο, τον πατέρα των μεγάλων μνημείων της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Ιλιάδα, Οδύσσεια), τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο, τους φιλοσόφους και πολυεπιστήμονες Θαλή και Ηράκλειτο, αλλά τον φιλόσοφο Διογένη, ως γεννηθέντες στην Τουρκία, ενώ παρουσιάζει τον Κεμάλ Ατατούρκ ως γεννηθέντα στην Ελλάδα, όπως και ο Ναζίμ Χικμέτ.

Όμως όταν γεννήθηκε ο Κεμάλ Ελληνικό κράτος υπήρχε, έστω κι αν η Θεσσαλονίκη δεν αποτελούσε ακόμα τμήμα του καθώς ανακατελήφθη από τον Ελληνισμό το 1912.

Το ΜΙΤ δικαιολογείται πως οι καταγραφές γίνονται βάσει του σημερινού πολιτικού χάρτη αλλά πρόκειται για αστειότητα καθώς αποδίδονται έτσι σε χιλιάδες μεγάλες προσωπικότητες «εθνικότητες» οι οποίες δεν υφίστανται.

Παρατηρείται μάλιστα το αξιοπερίεργο η Τουρκία να βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των μεγάλων μορφών που γεννήθηκαν στο «έδαφός της», ξεπερνώντας την Ελλάδα η οποία βάση αίματος και Ιστορίας τους έχει κληρονομήσει.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος, ο Αναξαγόρας ο Κλαζομένιος και τόσοι άλλοι από Έλληνες γίνονται «Τούρκοι» με έναν πονηρό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.