Επερχόμενη πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, δείχνει η έρευνα της Opinion Poll για το protothema.gr. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης της εκλογικής του βάσης, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία δείχνει να οδεύει σε μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές και προς την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές.

Σαφής είναι και η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η έρευνα καταγράφει και την μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για το κυβερνητικό έργο.

Στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε την επόμενη Κυριακή αν είχαμε εκλογές, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 33,7%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 16,6% και την διαφορά των δύο κομμάτων να φτάνει στις 17,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ, με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 2,2%, Η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, το Ποτάμι με 1,6%, η ΛΑΕ με 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας και η Μέρα 25 με 1,3% και οι ΑΝΕΛ με 0,4%.

Σαφές είναι το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο σχετικό ερώτημα ψήφου για τις εθνικές εκλογές (με αναγωγή).

Η ΝΔ λαμβάνει 33,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, το ΚΙΝΑΛ 5,9%, η Χρυσή Αυγή 5,6%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 2,7%, η Ένωση Κεντρώων 1,9%, το Ποτάμι 1,4% , η ΛΑΕ 1,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,2%, η Μέρα 25 1,1% και οι ΑΝΕΛ 0,3%.

Συντριπτική είναι η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καθώς το 69% θεωρεί ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, με μόλις το 12% να βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, το 38,5% θεωρεί ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις προτιμήσεις στον Αλέξη Τσίπρα να περιορίζονται στο 21,9%.

Τέλος το 71% θεωρεί ότι η χώρα προχωράει προς την λάθος κατεύθυνση, με μόλις το 25,7% να θεωρεί το αντίθετο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.