Νέα σοβαρή πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο, με Τουρκικά αεροσκάφη να παρενοχλούν το ελικόπτερο του αρχηγού ΓΕΣ, επιχειρώντας να επιβάλλουν την άποψη ότι μεγάλες περιοχές του Αιγαίου είναι δήθεν αμφισβητούμενης κυριαρχίας.

Πολύ κοντά από το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς πέρασαν δύο Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία είχαν παραβιάσει νωρίτερα τον εθνικό εναέριο στα Δωδεκάνησα.

Το επεισόδιο συνέβη λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το στρατιωτικό ελικόπτερο με τον αντιστράτηγο Καμπά βρισκόταν πάνω από τη Ρω και λίγο πριν την προσγείωση του. Τα δύο Τουρκικά μαχητικά πετούσαν σε χαμηλό ύψος περίπου 1.500 ποδών (δηλαδή σε ύψος 500 μέτρων) και κινήθηκαν πολύ κοντά στις ακτές του νησιού, φτάνοντας περίπου στο ένα μίλι από τη Ρω. Η χαμηλή πτήση των δύο μαχητικών, που μάλιστα κινούνταν σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις προκάλεσε αναστάτωση. Κάθε Τουρκικό μαχητικό ακολουθούνταν από δύο Ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από τη Σούδα και από το Καστέλι της Κρήτης.

Η καταδίωξη των Τουρκικών F-16 επαναλήφθηκε και αργότερα, όταν το Σινούκ με τον αρχηγό ΓΕΣ κινούνταν προς τη Σύμη. Η Τουρκική πλευρά και πάλι απέστειλε στην περιοχή δύο μεμονωμένα F-16. Η πρόκληση αυτή έρχεται πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τη σοβαρή παρενόχληση που έκαναν Τουρκικά μαχητικά στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.