Στα όρια κατάχρησης του, κατά τα άλλα επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προστατέψει τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας το πρωί της Πέμπτης οι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η βουλευτική τους ασυλία αλλά να ενταχθούν στις ευεργετικές πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος και να πετύχουν το ακαταδίωκτο, αν και τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται δεν ανήκουν στα υπουργικά καθήκοντα.

Το αίτημα των δύο πολιτικών έσπευσαν να ικανοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκαν και τα αιτήματα άρσης ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά οι οποίοι, σε αντίθεση με τους κ.κ. Πολάκη-Καμμένο, ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους και να παραπεμφθεί η υπόθεσή τους στην τακτική δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η ασυλία τους για τις μηνύσεις που τους έχουν υποβάλει, στον μεν αναπληρωτή υπουργό Υγείας από τον Αδωνι Γεωργιάδη, στον δε Πάνο Καμμένο από τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Βουλή ψήφισε πρόσφατα στη Συνταγματική Αναθεώρηση τον περιορισμό των περιπτώσεων στις οποίες θα γίνεται χρήση της υπουργικής ασυλίας.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η υπόθεση να εξεταστεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας πως όσα είπε κατά του κ. Γεωργιάδη ήταν κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων.

Ο κ. Πολάκης είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε offshore εταιρεία στην Κύπρο. Μάλιστα λίγο αργότερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου στον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον κλέφτη.«Φθηνός αντιπερισπασμός μπροστά σε αυτά που έρχονται. Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή του μίλησα άσχημα. Αν θέλουν ας με πάνε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης. Και αυτός επικαλέστηκε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η αντίδραση των δύο, Παύλου Πολάκη και Πάνου Καμμένου, δίνει μια πρόγευση για όσα έρχονται. Τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον τους και τις οποίες θα κρίνει η Βουλή και όλα δείχνουν ότι και πάλι θα κρυφτούν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Το αίτημα κατά του Παύλου Πολάκη αφορά παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή την καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την καταγραφή της συνομιλίας που είχαν οι δύο χωρίς την άδεια του κεντρικού τραπεζίτη.

Κατά του Πάνου Καμμένου έχουν επίσης κατατεθεί δύο ακόμα αιτήματα άρσης ασυλίας του, τα οποία αφορούν: Την έγκληση της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με αναρτήσεις του εγκαλούμενου σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Την έγκληση του Νίκου Κοτζιά σχετικά με αναρτήσεις του εγκαλούμενου στα κοινωνικά δίκτυα και σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς για παραχωρήσεις συμβάσεων βίζας του υπουργείου Εξωτερικών σε εταιρείες συμφερόντων του George Soros και τη χρήση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ των Σκοπίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.