Ο «Κουμουνδούρος» στα πέντε χρόνια του βίου του, κατά πρόθεση αλλά και κατά γνώμη, προσπαθεί να είναι παράδειγμα νηφαλιότητας στην πολιτική αξιολόγηση και συζήτηση. Υπάρχουν όμως στιγμές που και οι ψυχραιμότεροι ανταποκριτές εκρήγνυνται. Αυθόρμητα, γιατί είναι άνθρωποι και πιο ήρεμα, όταν αντιλαμβάνονται ότι επέρχεται κάποια εθνική καταστροφή. Η έκρηξη της επικεφαλίδας ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Είμαστε αρκετά καλοί και σε κάποιες περιπτώσεις, στα πρώτα τους χρόνια, ακόμα και δεκτικοί στην πολιτική μελιτζανοσαλάτα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. αλλά τώρα προς το τέλος της εκτεταμένης θητείας τους φαίνεται ότι, εξ αφορμής της υπόθεσης Νοβάρτις τους έπιασε κάποιο αμόκ με όλους τους Ελληνικούς θεσμούς, ακόμη και με το Σύνταγμα. Η υπόθεση αυτή διαφημίστηκε επανειλημμένα από όλη την Κυβέρνηση, αρχίζοντας με τον κ. Πολάκη και φτάνοντας μέχρι τον Πρωθυπουργό, ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως του Κράτους.

‘Ελα όμως που δεν τους βγήκε. Η  Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καίτοι ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση, επέστρεψε με αμηχανία την υπόθεση στην Δικαιοσύνη, με λίγες ασήμαντες παρατηρήσεις που δεν αποδεικνύουν την  παραμικρή ενοχή κανενός από τους 10 κατηγορουμένους. Η δικογραφία ξεκάθαρα αποφαίνεται ότι αν και ανοίχθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, πουθενά δεν βρέθηκε ίχνος δωρδοκίας. Η Δικαιοσύνη αρχειοθέτησε αμέσως την υπόθεση για 4 από τους «κατηγορουμένους» και κατά πληροφορίες ακολουθούν και οι υπόλοιποι.

Και όμως η Κυβέρνηση είχε ψηφίσει σύσσωμα, με την μεγαλύτερη ευκολία, υπέρ της παραπομπής. Η ανηθικότης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τίναι πρωτοφανής και αβυσσαλέα. Αφού ψήφισαν υπέρ της παραπομπής 10 – όπως αποδεικνύεται – αθώων πολιτικών, μαζί και του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού και τέως Προέδρου του Συμβουλίου του Κράτους κυρίου  Πικραμένου, αποφαίνονται τώρα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον των ανθρώπων που σπίλωσαν.

Με την χώρα να έχει μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών, άλλων 3 δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και τις βουλευτικές  εκλογές σε απόσταση το πολύ 6 μηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να μιλά ακόμα για το «σκάνδαλο» Νοβάρτις, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο σε εκρηκτικές θερμοκρασίες.

Δεν γνωρίζομε τι, ή πόσα διδάχθηκαν στις ταραγμένη σχολική τους περίοδο οι κύριοι Τσίπρας και Πολάκης αλλά τουλάχιστο τώρα – έστω αργά – θα έπρεπε κάποιος να τους προειδοποιήσει ότι τα κακόγουστα, τρελά παιχνίδια με τη Δικαστική Εξουσία, τη Βουλή, τους άλλους θεσμούς και, ιδιαίτερα το Σύνταγμα, είναι επικίνδυνα για όλους αλλά ιδίως για τους πρωταγωνιστές.

Από τον Μάξιμο 23 Απριλίου 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.