Με τις εγκυρότερες των εταιρειών δημοσκοπήσεων τα βάζει η κυβέρνηση γιατί δεν καταγράφουν την απήχηση που έχει στην κοινή γνώμη!.

Για «στημένα γκάλοπ» ως αποτέλεσμα συνωμοσίας αντιπολίτευσης και εταιρειών και για «επικοινωνιακό τέχνασμα» ενός σκοτεινού κυκλώματος ΝΔ-εταιρειών-ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, λόγω πανικού εξαιτίας της απήχησης στο εκλογικό σώμα του κυβερνητικού έργου, κάνουν λόγο στο Μέγαρο Μαξίμου και έχουν ανοίξει πόλεμο, εναντίον των περισσότερων (και εγκυρότερων) εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Η αιτία όλων αυτών είναι τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφονται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, με το Μαξίμου να διαρρέει στα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, ότι διενεργούνται κρυφές δημοσκοπήσεις στις οποίες παρατηρείται εντυπωσιακό κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από 2 έως 4,5 μονάδες, ενώ κάποιες πιο τολμηρές μιλούν και για μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτές οι «κρυφές δημοσκοπήσεις» θα κρίνουν και τον χρόνο διενέργειας των βουλευτικών εκλογών 2019, σύμφωνα με τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου. Αν περί τα τέλη Μαρτίου ενισχυθεί η… αυτοτροφοδοτούμενη αισιοδοξία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ότι στις ευρωεκλογές η ΝΔ «αν έρθει πρώτο κόμμα…» (επειδή κάποιοι λένε στον κ. Τσίπρα ότι δεν αποκλείεται και η μεγάλη ανατροπή) και προηγείται με 3-4 μονάδες, τότε οι εθνικές κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο. Αν αυτή η αισιοδοξία κάποιων δεν επιβεβαιωθεί και η διαφορά από τη ΝΔ είναι πολύ μεγαλύτερη (κυρίως σε διψήφιο νούμερο), τότε, για να αποφευχθεί η εκλογική συντριβή στο τέλος της θητείας, τον Μάιο θα στηθούν τριπλές κάλπες.

Βασικό επιχείρημα του κυβερνητικού επιτελείου στην προσπάθειά του να εμφανίσει ως αναξιόπιστες τις δημοσκοπήσεις, είναι το ότι γενικά και σε παγκόσμιο επίπεδο, πέφτουν έξω. Ειδικά για την Ελλάδα, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, όσο και η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου (ανερχόμενο δυναμικό στοιχείο του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Τσίπρα) με σχεδόν ταυτόσημες συνεντεύξεις τους τα τελευταία 24ωρα ισχυρίστηκαν ότι «δεν επιτίθενται στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, αλλά απλώς καμιά τους δεν προέβλεψε το εκλογικό αποτέλεσμα σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 7 χρόνων».

Βέβαια η όλη επιχειρηματολογία του κυβερνητικού επιτελείου παρουσιάζει μια εντυπωσιακή αυτοαναίρεση μια και κατηγορούνται εταιρείες και ΜΜΕ ότι παίζουν το παιχνίδι της αντιπολίτευσης, αλλά σε εταιρείες δημοσκοπήσεων απευθύνεται και το Μέγαρο Μαξίμου για τις δικές του «κρυφές» δημοσκοπήσεις, τις οποίες αν και χαρακτηρίζει αισιόδοξες για την κυβέρνηση, για άγνωστους λόγους, τις κρατάει… κρυφές και δεν τις δημοσιοποιεί, μήπως και αντιστρέψει το κλίμα και τις εντυπώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.