Απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μία Ευρωπαϊκή χώρα χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, όπου βρέθηκε χθες, για τρίτη φορά, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπρεπε να επισκεφθεί για μία ακόμη φορά τη Μόρια ο κ. Μητσοτάκης, για να κάνουν «όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες, οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού». Η ΝΔ σχολιάζει πως οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα είχε υποτίθεται ολοκληρώσει το έργο το 2017.

Στον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόρια η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι η έλλειψη ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι το μόνο πρόβλημα. «Στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να είναι απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μια Ευρωπαϊκή χώρα. Αρκεί μόνον το εξής: κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ένα ντους σε περισσότερους από 85», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Μόρια λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και συναντήθηκε με τον διοικητή του κέντρου Ιωάννη Μπαλμπακάκη. Ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι στη Μόρια, η οποία έχει σχεδιαστεί για 3.100 άτομα, φιλοξενούνται σήμερα 5.225 άνθρωποι, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (83%) είναι Αφγανοί. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα -εκτός από τις συνθήκες υγιεινής- παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. Καθυστέρηση που, όπως εξήγησαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας οι αρμόδιοι, οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.