Σε δεύτερη μείωση της πρόβλεψης για το ΑΕΠ, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, προχώρησε η Γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt που επικαλείται σχετικό έγγραφο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Handelsblatt αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε μειώσει τις προοπτικές εσωτερικής ανάπτυξης σε 0,8% για το 2019, η δεύτερη μείωση σε λιγότερο από δύο μήνες. Το Ιανουάριο η Γερμανική κυβέρνηση είχε περικόψει την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του 2019 στο 1% από το 1,8% της αρχικής εκτίμησης .

Μια εξασθενημένη παγκόσμια οικονομία, που κινδυνεύει από την κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών συγκρούσεων, και οι πολιτικοί παράγοντες, όπως το Brexit και τα οικονομικά της Ιταλίας, ήταν λόγοι για την οικονομική επιβράδυνση αναφέρει κυβερνητικό έγγραφο, που επικαλείται η Handelsblatt.

Κατά 0,8% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και ενώ οι προβλέψεις της αγοράς εκτιμούσαν ότι θα καταγράψει άνοδο 0,5%, .

Η παραγωγή αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 9,2% τον μήνα, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία από το υπουργείο Οικονομίας.

Οι εποχικά διορθωμένες εξαγωγές ήταν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο – σε σύγκριση με πρόβλεψη 0,5% συρρίκνωση – ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 18,5 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα απροσδόκητα αδύναμα στοιχεία δείχνουν ότι η γερμανική οικονομία είναι πιθανό να παρουσιάσει πενιχρή μόνο ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.