Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για το δημογραφικό. Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε φιλοδώρημα το εφάπαξ βοήθημα των 2.000 ευρώ που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για το δημογραφικό, ανέφερε ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας συνδέεται με τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, τονίζοντας ότι το δημογραφικό είναι ένα εθνικό υπαρξιακό διακύβευμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τα ευρήματα της έκθεσης για το δημογραφικό λέγοντας ότι είναι συγκλονιστικά. «Από το 2011 και μετά για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο πληθυσμός της πατρίδας μας μειώνεται. Αν οι ρυθμοί αυτοί συνεχιστούν οι έλληνες θα περιοριστούν στα 8,9 εκατομμύρια μέχρι το 2050 και στα 7,3 εκατομμύρια μέχρι το 2080.

Το 2016 είχαμε 92.000 γεννήσεις και 118.000 θανάτους, άρα το ισοζύγιο είναι μείον 26.000. Μια πατρίδα με ένα λαό όλο και λιγότερο, κινδυνεύει και αυτή να μικρύνει. Η σημερινή νέα γενιά είναι η πρώτη γενιά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η οποία δεν ελπίζει ότι θα ζήσει καλύτερα από τους γονείς της. Ο κοινωνικός ιμάντας της προόδου έχει στην πραγματικότητα βραχυκυκλώσει σε μια Ελλάδα που δεν δίνει ευκαιρίες. Για πολλά νέα ζευγάρια η δημιουργία οικογένειας αντιμετωπίζεται με δέος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το δημογραφικό, ενώ όσον αφορά τη βοήθεια στα νέα ζευγάρια, ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση 2000 € για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας και επαναφορά των ποσών που περιέκοψε η κυβέρνηση για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το δημογραφικό γίνεται κι αυτό μέρος του κεντρικού αιτήματος όλων των Ελλήνων: Μίας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. «Μόνο η οικονομική ανάκαμψη μίας Ελλάδας που θα παράγει μεγαλύτερο πλούτο και θα έχει περισσότερες δουλειές, θα ανοίξει το δρόμο και προς μια αποτελεσματική δημογραφική πολιτική», είπε για να προσθέσει λίγο αργότερα:

«Σε λιγότερο από ογδόντα ημέρες, οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη δική τους απάντηση σε όσα υπέμειναν εδώ και τέσσερα χρόνια. Στα ψέματα και στους φόρους. Στην ανασφάλεια στις γειτονιές. Στη διάλυση του κράτους με τα χιλιάδες κομματικά ρουσφέτια. Στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Αλλά και στο τοξικό νέφος της συναλλαγής και της λάσπης, που τυλίγει όλο και περισσότερο τη δημόσια ζωή. Στις εκλογές που έρχονται, οι πολίτες ένα μόνο πανίσχυρο μήνυμα θα στείλουν στην κυβέρνηση: Επιτέλους, φύγετε. Και ένα σύνθημα θα απευθύνουν σε εμάς: Προχωρήστε μπροστά», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.