Στα χέρια της ΤΕΜΕΣ του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του Costa Navarino, περνά ο έλεγχος του Hilton, καθώς ο Τουρκικός όμιλος Dogus, αποχωρεί από το σχήμα.

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΤΕΜΕΣ, υπεγράφη συμφωνία για αύξηση της συμμετοχής της στο 51% και συνεπώς την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτριας του Hilton Αθηνών.

Το 49% απέκτησε εταιρεία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Πρόκειται για το ποσοστό που κατείχε έως πρότινος η D Hospitality B.V., θυγατρική του Τουρκικού Ομίλου Dogus.

Ο Τουρκικός όμιλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την επένδυση υπό το βάρος των δανειακών υποχρεώσεων και των πιέσεων από τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ φήμες αναφέρουν ότι στη συνέχεια θα ρευστοποιήσει και την επένδυσή του στον Αστέρα Βουλιαγμένης την οποία θα αναλάβει η Olayan, που πήρε τώρα και το Hilton. Επί του παρόντος, ο Τουρκικός όμιλος φαίνεται να παραμένει πιστός στις μαρίνες, όπου έχει συστήσει κοινοπραξία για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με την EBRD, μέσω της θυγατρικής DMarine.

Η ΤΕΜΕΣ σχεδιάζει επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Hilton Athens. Οι εργασίες ανακατασκευής του αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται το 2021. Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Τα παρόντα 506 δωμάτια θα μετατραπούν σε 126 πολυτελείς κατοικίες και 239 δωμάτια υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, θα υπάρχουν ιδιωτικά clubs με εστιατόρια διακεκριμένων brands καθώς και club υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.