Το πόσο εύθραυστη είναι αυτή η κυβέρνηση και πόσο εύκολα μπορεί να κλονιστεί ακόμη και από ίδια τα στελέχη της φάνηκε για ακόμη μια φορά στη Βουλή, στη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση επιχείρησε στην ουσία να δεσμεύσει η παρούσα Βουλή την επόμενη, για την προεδρική εκλογή, ώστε να μην μπορέσει η Ν.Δ να ξεπεράσει Συνταγματικά το πρόβλημα αυτό τον Φεβρουάριο του 2020 και να ισχύσει το σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ περί «δεξιάς παρένθεσης». Ωστόσο το σχέδιο της κυβέρνησης «έκαψε» όπως όλα δείχνουν ο λαλίστατος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, επισκεπτόμενος για ενημέρωση τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και μιλώντας σχετικά με το παιχνίδι ισχύος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ για το εάν μπορεί ή όχι να δεσμεύσει η παρούσα Βουλή την επόμενη για την προεδρική εκλογή, άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη ψηφοφορία του Μαρτίου, είναι ικανός να σαμποτάρει την δική του πρόταση. Να αποσύρει δηλαδή βουλευτές, μόνο και μόνο για να αποφύγει την «γαλάζια παγίδα», όπως είπε χαρακτηριστικά, δηλαδή να μην μπορέσει η Ν.Δ να αλλάξει το σχετικό άρθρο με 151 ψήφους όποτε και αν βρεθεί στην εξουσία, ώστε να ισχύσει το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης.

Όσα είπε και κυρίως όσα εννόησε ο κ. Κατρούγκαλος, σήμαναν συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ και εν προκειμένω γενικό εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, να ανεβαίνει στο βήμα διαψεύδοντας όσα δήλωσε παρουσία περίπου είκοσι δημοσιογράφων, στους οποίους προσπάθησε να χρεώσει διασπορά… fake news.

Ωστόσο η «γκάφα» Κατρούγκαλου παρήγαγε κάποια πολιτικά αποτελέσματα και συγκεκριμένα δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις, αποκαλύπτοντας έναν σχεδιασμό ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης: Είναι έτοιμος δηλαδή να διαφωνήσει και με τον …εαυτό του κοινώς, μόνο και μόνο για να κερδίσει στο εν εξελίξει πολιτικό πόκερ με την αξιωματική αντιπολίτευση. Παράλληλα ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ «έκαψε» άκαιρα μια κίνηση αιφνιδιασμού από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία παρά τις αντιδράσεις που θα ξεσήκωνε στην ψηφοφορία του Μαρτίου, θα επιτύγχανε το στόχο της: Να μην μπορέσει η Ν.Δ να ξεπεράσει Συνταγματικά τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής τον Φεβρουάριο του 2020.

Και ενώ το Μαξίμου προσπαθούσε να «μαζέψει» την γκάφα του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, άνοιξε και νέο κεφάλαιο επεισοδιακών παρεμβάσεων.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, από βήματος βουλής, διαφοροποιεί εντελώς τη στάση του από το επιχείρημα της πλειοψηφίας ότι όσα άρθρα κριθούν αναθεωρητέα για την επόμενη βουλή, είναι δεσμευτικά και ως προς το περιεχόμενο των αλλαγών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι λάθος, η προσέγγιση που λέει πως η επόμενη Βουλή που θα προκύψει μετά από εκλογές, δεσμεύεται από τις απόψεις τις οποίες έχει εκφράσει η προηγούμενη Βουλή.

Αντίδραση από πλευράς Μαξίμου δεν υπήρξε αλλά το σίγουρο είναι ότι οι αρρυθμίες διαρκείας στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος που κινδυνεύουν να εμφανίσουν εικόνα Βαβέλ, προκαλούν δυσφορία στα ανώτερα κλιμάκια και δεν διασφαλίζουν την μακροημέρευση της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της θητείας της όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.