Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η δεύτερη ημέρα συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Αφορμή οι αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά και η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει εν νέου τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και κάλεσε τρεις (!) φορές τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν θα τον ψηφίσει το 2020. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να το πράξει ο πρόεδρος της ΝΔ γιατί έχει κάνει άλλες συμφωνίες, να στηρίξει για ΠτΔ στέλεχος (νυν ή εν αποαστρατεία) του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως έχει εξαιρετική σχέση με τον κ. Παυλόπουλο και είπε προς τον πρωθυπουργό «μόνο το ΑΦΜ του δεν μου ζητήσατε να σας πω».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο «πέταξε το γάντι» στον Πρωθυπουργό: «Ελάτε να ψηφίσουμε από κοινού όλα τα άρθρα που κρίνετε αναθεωρητέα και θα ψηφίσουμε εμείς τα δικά σας» επανέλαβε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια. «Αν αυτό σας πέφτει βαρύ μπορώ να επανέλθω με μια ελαφρά συμπυκνωμένη πρόταση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Για εμάς δύο άρθρα είναι τα πιο σημαντικά, διαλέξτε δύο άρθρα και δεσμεύομαι ότι θα τα ψηφίσω αν και εσείς ψηφίσετε τα 16 και 24».

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε ακόμη πιο πολύ: Κάλεσε τον Πρωθυπουργό να συναινέσει στην αναθεώρηση των άρθρων 16 (ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων) και 24 (περιβάλλον), έστω και με πλειοψηφία 151 βουλευτών τώρα, ώστε να απαιτούνται 180 στην επόμενη Βουλή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ στηλίτευσε το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι έχει «κυβέρνηση πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ με… 6 βουλευτές τριγύριζα!»

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τσίπρας κάνει πολιτική διαχείριση της διαφαινόμενης ήττας του», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Η Βουλή μεταβλήθηκε σε μία ρευστή πολιτική μάζα Βουλευτές αντάλλαξαν συνειδήσεις με αξιώματα. Βουλευτές ανήκουν σε δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, είτε… μισθώνονται από την κυβέρνηση για ειδικό σκοπό. Υπάρχουν βουλευτές που στα χαρτιά δηλώνουν ανεξάρτητοι, αλλά έχουν εκχωρήσει ουσιαστικά τη συνείδησή τους στην κυβερνητική πλειοψηφία. Οι βουλευτές… ειδικού σκοπού εναλλάσσονται και επιστρατεύονται, για να μετατρέψουν μία καθαρή μειοψηφία, σε πλειοψηφία ευκαιρίας. Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, με έξι βουλευτές τριγύριζα. Αυτό αλλοιώνει την αντιπροσωπευτικότητα της Βουλής. Επιβαρύνει με ειδικό φορτίο τη στάση των έξι βουλευτών στη διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.