Για «ξεκάθαρη συναλλαγή εντός της Βουλής», άλλη για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και άλλη, για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Τσίπρα, έκανε λόγο από την Κοζάνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κρατώντας στο προσκήνιο τις επιπτώσεις της επιζήμιας, όπως την χαρακτήρισε συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι 153 πρόθυμοι βουλευτές επικύρωσαν την τελευταία πράξη μίας μεγάλης εθνικής υποχώρησης. Ολοκλήρωσαν, δηλαδή, μία πολιτική πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα που βρίσκεται απέναντι στο 70% της Ελληνικής κοινωνίας.

«Η κυβέρνηση δε βρέθηκε μόνο απέναντι στο κοινό της Μακεδονίας. Αλλά απέναντι σε όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να δώσει λύση στο ζήτημα. Δεν ξέρω τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες. Είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί είπαν όχι. Εάν θέλαμε μία τέτοια συμφωνία θα την είχαμε πάρει στο Βουκουρέστι. Αλλά Καραμανλής και Μπακογιάννη είπαν όχι. Ποτέ κανείς δεν έδωσε “Μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα. Βρισκόμουν στη Βουλή, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν ότι θέλει να σας μιλήσει ο Πρωθυπουργός. Με ρώτησε την άποψή μου για το “Ίλιντεν”. Αυτό είχε συμφωνηθεί και η αντίδρασή μας τον έκανε να κάνει πίσω. Δε μας κάνει εντύπωση ότι έκανε μία τόσο σημαντική εθνική υποχώρηση, που η χώρα θα τη βρει μπροστά της», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε τους πάντες προ των μεγάλων ευθυνών τους. «Τον όψιμο μακεδονομάχο, Πάνο Καμμένο, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί έδωσε το στυλό στους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά, για να υπογράψουν. Οι περιφερόμενοι βουλευτές αντάλλαξαν την ψήφο τους με υπουργικές θέσεις ή κάτι άλλο. Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στα τρία βήματα της Νέας Δημοκρατίας, όταν αυτή κληθεί να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Το πρώτο που θα κάνω ως Πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να βάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, εφόσον δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα. Τη φράση “καλωσορίζω τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό” δε θα την ακούσετε από εμένα. Θα κατοχυρώσω τα Μακεδονικά προϊόντα, που σήμερα κινδυνεύουν με αυτήν τη συμφωνία. Θα εκπονήσουμε ένα συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα, μετά από αυτή τη συμφωνία, η Μακεδονία χρειάζεται αυτό το σχέδιο δύο φορές», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.