Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο σε αέρα και θάλασσα, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Άμυνας αλλάζει άρδην την έως τώρα τακτική του «κάνω ότι δεν καταλαβαίνω τις προκλήσεις» και πάει ακόμη πιο κάτω, σε μια τακτική του τύπου «χαλαρά μην χαλάσει η φιλία…»

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πάντα τα… πάνω τους και τα κάτω τους, δηλώνει «χαλαρά» ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύουμε κάποιο ατύχημα στο Αιγαίο!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στα Χανιά την Κυριακή, στις εκδηλώσεις για την επέτειο επανάστασης του Ακρωτηρίου το 1897, όπου και ερωτήθηκε για την πορεία των σχέσεων της Αθήνας με την Άγκυρα, με αφορμή το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

«Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντα έχουν ένα θέμα, πάντα έχουμε up και down. Αυτό τον καιρό και μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ενώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Αναφέρθηκε επίσης και στην επερχόμενη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Hulusi Akar. «Την επόμενη εβδομάδα εγώ θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογο μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο», είπε ο κ. Α΄ποστολάκης.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση στα Χανιά έγινε υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ προσήχθησαν και δύο άτομα. Ομάδα πολιτών επιχείρησε να μπει στον χώρο για να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η αστυνομία το απαγόρευσε, ενώ δύο οδηγήθηκαν στο τμήμα για εξακρίβωση και αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.