Πιθανότητες 80% να γίνει σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα, υπάρχουν για τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες αναφέρει σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και μέλος της ομάδας ΒΑΝ, Άκης Τσελέντης.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τονίζει ότι η περιοχή είναι πολύ συγκεκριμένη και βρίσκεται στο χάρτη που έχει δώσει στη δημοσιότητα και ελπίζει ο σεισμός να γίνει στη θάλασσα και όχι στη στεριά: «Το δυναμικό της περιοχής είναι της τάξης του 6, το οποίο αν γίνει στη θάλασσα δεν θα έχουμε επιπτώσεις, αν γίνει όμως κοντά σε οικιστικό συγκρότημα, στην ξηρά, θα έχουμε θέμα, γιατί είδατε τι έγινε στην Πρέβεζα. Στην Πρέβεζα είχαμε πάρα πολλές ζημιές και το κτίριο του σχολείου είχε προβλήματα. Αν γινόταν λίγο πιο κοντά την Πρέβεζα θα είχαμε θύματα. Πολύ συγκεκριμένη περιοχή, μικρή περιοχή δείχνει ότι θα έχει πρόβλημα».

Ο κ. Τσελέντης είπε ακόμη πως έχει ενημερωθεί και στο παρελθόν η πολιτική ηγεσία για το ενδεχόμενο σεισμών και αποκάλυψε ότι «το 2008 ήταν υπουργός Εσωτερικών ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο σημερινός Πρόεδρος, ο οποίος κινήθηκε με πολλή μυστικότητα, ενημέρωσε, μυστικά τελείως, τμήματα του Στρατού, ήταν πανέτοιμοι, με χημικές τουαλέτες, με σκηνές και με το που έγινε ο σεισμός, γιατί ο σεισμός έγινε, κινήθηκαν χωρίς να έχει μάθει τίποτα ο κόσμος, εκ των προτέρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.