Απόλυτη αδιαφορία ακόμη και για την τύχη της Ακρόπολης επιδεικνύει το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς από απίστευτη νωθρότητα το ιστορικό μνημείο καταχωρήθηκε στο Κτηματολόγιο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη και ευτυχώς που το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» έκανε παρέμβαση για να θυμίσει στους αρμόδιους τα καθήκοντά τους και να αποκαταστήσει την τύχη της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το κορυφαίο μνημείο της Ελληνικής αρχαιότητας παρ, ολίγο να καταχωρηθεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Και αυτό λόγω των πολύ αργών αντανακλαστικών που επέδειξε το υπουργείο Πολιτισμού στην υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αρχικά το μνημείο καταγράφηκε ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», καθώς το υπουργείο δεν είχε υποβάλει τη σχετική δήλωση. Όμως με τη συνδρομή της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» το θέμα λύθηκε πριν φτάσει στην ανάρτηση.

Η δήλωση στο κτηματολόγιο ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, έφερε στο προσκήνιο και άλλα παράδοξα. Για παράδειγμα, στο σχέδιο της πόλης των Αθηνών, το κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών φαίνεται να έχει μπροστά του δρόμο, που δεν υπάρχει. Ενώ οι γωνίες του οικοδομικού τετραγώνου εμφανίζονται να έχουν αποτμήσεις (κοψίματα), στην θέση των οποίων υπάρχουν οι γωνίες του κτηρίου. Ενδιαφέρον, επίσης, είναι ότι ορισμένοι πολύ παλιοί ναοί στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δηλώθηκαν με χρησικτησία, καθώς δεν υπήρχαν τίτλοι. Τέλος, αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που με την εφαρμογή παλαιών τίτλων ιδιοκτησίας στο έδαφος προέκυπτε ότι δεν είχε μετρηθεί σωστά και μέρος της είχε οικοδομηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.