Έναν συρμάτινο φράχτη κατά μήκος των συνόρων με τη Γερμανία άρχιζε να κατασκευάζει από την Δευτέρα η Δανία, προκειμένου να αποτρέψει την μαζική εισβολή, όχι μεταναστών αλλά …αγριόχοιρων!

Η κυβέρνηση επέλεξε να υψώσει τον φράχτη μέσω φόβων ότι η Αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Ένα ξέσπασμα της νόσου, η οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτική, θανατηφόρα και δεν έχει καμία θεραπεία, καταγράφηκε στο Βέλγιο στα τέλη του 2018.

Για την κυβέρνηση της Κοπεγχάγης, ο συνοριακός φράκτης θα προστατεύσει αποτελεσματικά την εγχώρια βιομηχανία χοιρινού κρέατος από ενδεχόμενη μόλυνση. Ο φράχτης θα έχει ύψος 1,5 μέτρο και σχεδιασμένος ώστε να επιτρέπει σε μεγαλύτερα ζώα, όπως ελάφια, να πηδούν πάνω από αυτό.

Η κυβέρνηση λέει ότι το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2019 και αναμένεται να κοστίσει 12 εκατομμύρια δολάρια, είναι αποτέλεσμα «κοινής λογικής». Αλλά οι περιβαλλοντολόγοι ισχυρίζονται ότι ο φράχτης, ο οποίος θα είναι ηλεκτροφόρος, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα προστατευόμενα είδη άγριας πανίδας, συμπεριλαμβανομένου του άγριου λύκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.