Πληθώρα άρθρων και σχολίων δημοσιεύονται στον Γερμανικό Τύπο σχετικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, σε συνάρτηση με το ζήτημα των Σκοπίων, στα περισσότερα από τα οποία εκθειάζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός για την τόσο σημαντική συμφωνία που πέτυχε με την … Μακεδονία.

Ωστόσο η εφημερίδα Handelsblatt αμφισβητεί την ικανότητα διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Εστιάζοντας στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Ελληνική κυβέρνηση η Γερμανική εφημερίδα σημειώνει για τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι «στην πραγματικότητα, ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, δεν διαθέτει ικανότητα διακυβέρνησης.

Η χώρα απειλείται από πολιτική στασιμότητα. Άνθρωποι του οικονομικού κλάδου ελπίζουν να διεξαχθούν εκλογές νωρίτερα από το φθινόπωρο. Αλλά ο Τσίπρας διστάζει να κατέβει σε πρόωρες εκλογές. Μπορεί το Κοινοβούλιο να τον στήριξε τώρα με οριακή πλειοψηφία, αλλά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων την έχει χάσει προ πολλού. Εδώ και τρία χρόνια η συντηρητική Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις. Ο Πρωθυπουργός ελπίζει και προσπαθεί να το αλλάξει αυτό μέχρι το φθινόπωρο», σημειώνει το δημοσίευμα, που αμφισβητεί το εάν μπορεί να φτάσει έως τότε χωρίς να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.