Θεατές σε μια ακόμη παράσταση των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου φαίνεται ότι γίναμε για μια ακόμη φορά, όπου μία υποτιθέμενη κρίση έδειχνε να διαταράσσει τις λεπτές ισορροπίες των δύο εταίρων, πλην όμως ο ένας στηρίζει τον άλλον μέχρι τέλος με το όποιο κόστος έχει αυτό για τη χώρα. Η αφορμή τώρα ήταν το Plan B‘ Καμμένου για το Σκοπιανό που «κατέθεσε» σε ρόλο ΥΠΕΞ στις επαφές του στην Ουάσιγκτον, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων κυρίως εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «βράζει» κατά Καμμένου, ο ίδιος μιλώντας χθες το πρωί στην ΕΡΤ, επανέλαβε ότι διαφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση και αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας ήξερε για το Plan B‘ για το Σκοπιανό αλλά δεν το είχε εγκρίνει για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «με τον Πρωθυπουργό συνεννοούμαστε για τα πάντα».

«Από την αρχή διαφωνήσαμε με την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Έχοντας τη θέση αυτή, δεν εμποδίσαμε ωστόσο την κυβέρνηση να κάνει έναν διάλογο για να δείξει ότι έχει όλη την καλή θέληση ώστε να λυθεί το θέμα αυτό… Στη συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε», είπε. Πρόσθεσε δε ότι πηγαίνοντας στο State Department είχε την υποχρέωση να το εξηγήσει αυτό στους Αμερικανούς… «Τη θέση μας αυτή τη βεβαιώνει το 70% του λαού που δεν αποδέχεται την ονομασία» ανέφερε. Παρόλα αυτά, όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος, «σε τέτοιες περιπτώσεις, ως κυβερνητικός εταίρος, στη δική σου άρνηση έχεις το δικαίωμα να κάνεις και μια εναλλακτική πρόταση. Ο Πρωθυπουργός τη γνώριζε, αλλά δεν την είχε εγκρίνει».

Ανέφερε ακόμη ότι τους Αμερικανούς «τους ενδιαφέρει η ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων, να μην πέσει αυτή η περιοχή στα χέρια της Ρωσίας. Εγώ είπα ότι αφού διαφωνούν και οι δύο οι λαοί για το ζήτημα της ονομασίας και από τη στιγμή που πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια σε αυτήν την περιοχή, να πάμε να κάνουμε και μια συμφωνία (όπως γίνονται με τις τριμερείς) στην οποία να συμπεριλαμβάνεται και η Αλβανία και η Βουλγαρία ως μέλη του ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την ομάδα θα υπήρχε η δυνατότητα να μπει και η Σερβία» είπε ο Πάνος Καμμένος. Χαρακτήρισε, δε, την πρόταση αυτή προσωρινή μέχρι να δινόταν οριστική λύση στο ζήτημα, προκειμένου να υπάρχει μια ηρεμία στα Βαλκάνια.

Τέλος αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ουάσινγκτον είπε ότι «εξασφαλίσαμε βοήθεια πολύ σημαντική από τις ΗΠΑ για την άμυνα της χώρας και για την αναβάθμιση όλων των μέσων, του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Οι ΗΠΑ περιμένουν πρωτοβουλίες από την Ελλάδα όσον αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια», είπε ο υπουργός Άμυνας, για να προσθέσει πως «με τον Πρωθυπουργό συνεννοούμαστε για τα πάντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.