Την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ανασφάλεια των εργαζομένων αποτυπώνει έρευνα της Αlco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τέσσερεις στους δέκα εργαζόμενους δεν εισπράττουν το μισθό εγκαίρως αλλά με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μηνός ενώ 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει δυσμενής μεταβολή αμοιβών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Επίσης, ένας στους τέσσερεις εργαζόμενους σύμφωνα με την έρευνα παραδέχεται ότι δε γνωρίζει τα εργασιακά του δικαιώματα ενώ περίπου έξι στους δέκα αξιολογούν θετικά το ρόλο των συνδικάτων στη βελτίωση των όρων δουλειάς και στην ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στην εκδήλωση για το μέλλον της εργασίας όπου παρουσιάστηκε η έρευνα ο καθηγητής της Παντείου Ξεν. Κοντιάδης τόνισε ότι τα συνδικάτα καλούνται να αντιμετωπίσουν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τη ψηφιοποίηση της εργασίας αλλά και να προσεγγίσουν νέες κατηγορίες εργαζόμενων όπως οι απασχολούμενοι με ευέλικτες μορφές εργασίας και οι μετανάστες. Αναφερόμενος στο μέτωπο των συμβάσεων ο κ. Κοντιάδης είπε πως η επαναφορά τους δεν έδειξε πρακτικά ότι οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις προ μνημονίων συνθήκες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.