Μετά τη δοκιμαστική χρήση του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό, ο Δήμος Τρικκαίων περνά στο επόμενο στάδιο. Στην καθημερινή χρήση Λεωφορείων για εξυπηρέτηση των πολιτών. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα AVINT, το οποίο υλοποιεί η e-trikala AE, το ΕΠΙΣΕΥ (ΕΜΠ) και η εταιρεία SPACE HELLAS. Στελέχη των τριών φορέων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου την εναρκτήρια τεχνική συνάντηση του προγράμματος.

Στο AVINT οι φορείς του έργου, έχοντας πλέον την εμπειρία από την προηγούμενη δοκιμή του CityMobil 2, επιχειρούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Έχοντας μελετήσει τον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης, και έχοντας αποτιμήσει τις ανάγκες μεταφορών, θα ερευνήσουν και θα εγκαταστήσουν μία γραμμή μεταφοράς υποστηριζόμενη από αυτόματα λεωφορεία, πλήρως ενσωματωμένη στον αστικό ιστό. Η ειδοποιός διαφορά είναι πως η γραμμή αυτή θα εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες της πόλης. Έτσι θα γίνει πιο εύκολη, ασφαλής και συχνή η διασύνδεση του κέντρου της πόλης με τη ΣΕΦΑΑ (ΤΕΦΑΑ) και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Η εμφάνιση της αυτόματης οδήγησης (ΑΟ) είναι μια τεράστια αλλαγή στον τομέα των οδικών μεταφορών. Μια αλλαγή που θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις σε θέματα κυκλοφοριακής ασφάλειας, αποδοτικότητας των μεταφορών καθώς και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών. Ο Δήμος Τρικκαίων, όντας ήδη στο παγκόσμιο επίκεντρο των αλλαγών στο θέμα της αυτόματης οδήγησης, μελετά και προωθεί τις δράσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.