Ανασκεύασε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Zoran Zaev, μετά τη θύελλα που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του στο πρακτορείο ΜΙΑ ότι υπάρχει μια και «μοναδική Μακεδονία», η χώρα του. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το Σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ αναγκάστηκε να διαψεύσει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρενέβη στον Zaev προκειμένου να αλλάξει την δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, πλέον το κείμενο της συνέντευξής του έχει αλλάξει και ο Zaev φέρεται να αναφέρει τα εξής:

«Κανείς δεν θα αρνείται πλέον τη Μακεδονική μας ταυτότητα. Μοιράζομαι τη δυσαρέσκεια των συμπατριωτών μου της διασποράς για το συνθετικό “Βόρεια” στο όνομα, δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα, μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα άλλο κομμάτι βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι η χώρα μας. Και κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη Μακεδονία μας. Το επίθετο “Βόρεια” κάνει τη διαφορά και επαναβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία που ονομάζονται Μακεδονία».

Ωστόσο επειδή στα ΜΜΕ υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων ότι ασκήθηκε διπλωματική πίεση στα Σκόπια να αλλάξει η δήλωση του Zoran Zaev και μάλιστα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, το Σκοπιανό πρακτορείο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακοίνωση πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Αθήνα.

«Λαμβάνοντας υπόψη όσα ειπώθηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διόρθωση αποσπάσματος της συνέντευξης του Πρωθυπουργού Zoran Zaev επισημαίνουμε ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελληνική πλευρά. Το μόνο αληθές είναι ότι μετά την αντίδραση του τύπου για το περιεχόμενο της συνέντευξης ελέγχθηκε το περιεχόμενό της και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος απόδοση της δήλωσης του κ.Zaev και για αυτό προχωρήσαμε σε άμεση διόρθωση. Η διορθωμένη εκδοχή μοιράστηκε εκ νέου στον τύπο», σημειώνεται από το πρακτορείο MIA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.