Απέναντι στις πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών βρίσκονται οι Έλληνες, με τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας να ξεκαθαρίζει ότι η Μακεδονία είναι δική τους και δεν υπάρχει άλλη.

Ο Zoran Zaev προκάλεσε θόρυβο στην κυβέρνηση Τσίπρα με τις δηλώσεις του και όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ υπήρξε παρέμβαση και εκφράστηκε δυσαρέσκεια και αργότερα το Σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ επιχείρησε να «μαζέψει» τα όσα είπε νωρίτερα ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ΜΙΑ, στο περιθώριο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, όπου και συνάντησε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, ενόψει του δημοψηφίσματος στο τέλος Σεπτεμβρίου

«Κατανοώ τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας στη διασπορά για την προσθήκη “Βόρεια” στο όνομα, δεν είναι εύκολο να το δεχθεί κανείς. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από την δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δεν θα υπάρχει άλλη στον κόσμο. Το να αντιλαμβάνεται κανείς τι είδους προοπτικές και τι είδους μέλλον παρέχουμε για το κράτος, αλλά πάνω από όλα για τα παιδιά και τις γενιές που θα έλθουν, πιστεύω ότι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε. Με αυτά τα λόγια θέλω να κινητοποιήσω τους πάντες. Ανεξάρτητα από το εάν είναι εγγεγραμμένοι ή αν θέλουν ή όχι να ψηφίσουν πιστεύω ότι η Μακεδονία χρειάζεται τη στήριξη της διασποράς. Αλλά αυτή τη φορά είναι σημαντικό για όλους, ανεξάρτητα που βρίσκονται, στην πατρίδα ή στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Αμερική ή την Ευρώπη, όλοι να υποστηρίξουν αυτήν την μοναδική εναλλακτική για την Μακεδονία».

Οι δηλώσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. «Οι νέες δηλώσεις του κ. Zaev δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;».

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από την δήλωση του Zoran Zaev το Σκοπιανό Πρακτορείο Ειδήσεων ΜΙΑ προχώρησε σε διόρθωση, παραθέτοντας μια άλλη, με πολύ διαφορετικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την αναδιατύπωση, η δήλωση που ισχύει είναι πως «ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας είναι η χώρα μας, και κανείς δεν μπορεί να μας το αρνηθεί αυτό».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.