Ένα μεγάλο επιχειρηματικό deal φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Η εταιρία Chipita εξαγοράστηκε από την Mondelēz, με το τίμημα να ξεπερνά ελαφρώς το 1 δις ευρώ.

Οι υπογραφές στη σύμβαση της αγοραπωλησίας για το 100% των μετοχών της Chipita «έπεσαν», όπως αναφέρει το euro2day. Ο αγοραστής αναλαμβάνει και το δανεισμό του ομίλου. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε αφού η Mondelēz είχε καταθέσει δεσμευτική πρόσφορά, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική.

Δεν αποκλείεται το τελικό ύψος του τιμήματος να διαφοροποιηθεί αφού ολοκληρωθεί ο λεπτομερής οικονομικός και νομικός έλεγχος. Άγνωστο, πάντως, παραμένει αν στη συμφωνία αυτή περιλαμβάνεται και η αλλαντοβιομηχανία Νίκας.

Η Chipita ιδρύθηκε το 1973 στην Ελλάδα. Η εταιρία έχει 11.000 εργαζόμενους, περίπου 4.700 από αυτούς εργάζονται στην Chipita και 6.500 στις στρατηγικά συνεργαζόμενες εταιρείες. Προέρχονται από 30 διαφορετικές εθνικότητες.

Ήδη από το 1996, «επιχειρεί» εκτός των Ελληνικών συνόρων με τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων στη Βουλγαρία και την Αίγυπτο. Ακολουθούν εργοστάσια στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και πρόσφατα στην Ινδία, την Τουρκία και την Μαλαισία. Παράλληλα με τα εργοστάσια, η Chipita δημιουργεί εμπορικά γραφεία και δομές σε 8 χώρες: Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Σλοβακία και Τσεχία, Belarus και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα, δραστηριοποιείται διεθνώς σε 3 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα. Η Chipita προσφέρει τα προϊόντα της στους καταναλωτές 56 χωρών συνολικά, είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών, τα οποία παράγονται σε 16 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.