Την στήριξη της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ εξέφρασε και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Federica Mogherini, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Zoran Zaev.

Η Federica Mogherini κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας και να επιλέξουν την προοπτική εκείνη που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

«Το μήνυμά μου προς όλους τους πολίτες είναι: Θυμηθείτε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου όταν θα πάτε και θα ψηφίσετε για το δημοψήφισμα, κρατάτε τα κλειδιά για το μέλλον της χώρας σας. Είναι στα χέρια σας και κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για σας. Και δεν μπορείτε να παραμείνετε σιωπηλοί και να χάσετε την ευκαιρία να εκφραστείτε για το τι είδους μέλλον θέλετε. Το δημοψήφισμα δεν είναι εκλογές, δεν έχει να κάνει με πολιτική. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι όταν θα ξυπνήσετε το πρωί της Δευτέρας της 1ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να είστε περήφανοι για την επιλογή που κάνατε για τη χώρα σας, για εσάς και τα παιδιά σας», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης ότι όλη η Ευρώπη χαιρέτισε την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της Μακεδονίας Zoran Zaev επέδειξαν πολιτική γενναιότητα για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής.

Επιπλέον, την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εξέφρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές υποθέσεις Wess Mitchell, ο οποίος συναντήθηκε χθες στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο Wess Mitchell ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα Δυτικά Βαλκάνια και τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας αυτής της τόσο σημαντικής περιοχής. Πρόσθεσε ότι ήρθε στα Σκόπια για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία της χώρας για την ασφάλεια και τις στρατηγικές σχέσεις στην περιοχή, για την οικονομία, καθώς και για τις ιστορικές δυνατότητες που προσφέρονται στην ΠΓΔΜ με την Συμφωνία των Πρεσπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.