Ντροπή η συμφωνία των Πρεσπών Θα την καταψηφίσουμε

Βαριά σκιά και ντροπή για τη Μακεδονία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία για το Σκοπιανό, και χυδαία την προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίσει με την ακροδεξιά όσους διαμαρτύρονται. Όπως είπε στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία όποτε έρθει στη Βουλή.

«Αν η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία είτε σε αυτή είτε στην επόμενη Βουλή. Χαρακτήρισε «ντροπιαστική και χυδαία την προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας ως ακροδεξιούς» και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τον προειδοποίησε, «να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο».

Ο κ.Μητσοτάκης μπήκε καταχειροκροτούμενος στην κατάμεστη αίθουσα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και ενώ είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις ενότητας των πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντωνη Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μείωση των φορολογικών συντελεστών προκειμένου να ευνοηθεί η ανάπτυξη, ταυτόχρονα με την πλήρη κατάργηση των capital controls, αλλά και του νόμου Κατρούγκαλου. Προκειμένου να μπορέσουν οι Έλληνες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στο κράτος εξήγγειλε ενιαία ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις και ελάχιστη τα 20 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να μιλήσει σε όλους τους Έλληνες ζητώντας τη στήριξη τους για «να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης που θα στηρίζεται πάνω στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τις ευκαιρίες για όλους».

Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα που έκανε απευθυνόμενος στον «απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς». «Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος. Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία. Ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος. Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις. Αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη μέρα της χώρας έθεσε έξι βασικούς στόχους: Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους. Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά. Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό. Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία. Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας. Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.

Για την υλοποίηση του προγράμματος της ΝΔ, που έχει κεντρικό άξονα τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τους εταίρους και δανειστές τους οποίους κατηγόρησε ότι «φόρεσαν μια θηλιά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα, τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα». Θα τελειώσει όπως σημείωσε η πρακτική των υπερπλεονασμάτων που στραγγαλίζει την οικονομία μέσω της υπερφορολόγησης. «Οι εταίροι αναρωτιούνται γιατί διαμαρτύρεται ο Έλληνας ότι πνίγεται. Τους ρωτώ ευθέως: Θα συμφωνούσαν σε μία τέτοια πολιτική αν αφορούσε τη δική τους χώρα; Εμείς αυτήν τη θηλιά θα την κόψουμε. Η Ελλάδα θα πάρει ανάσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.