Αίσθηση έχει προκαλέσει σε Αμερικανικά ΜΜΕ το αιφνίδιο και μυστηριώδες, από πολλές απόψεις, κλείσιμο ενός αστεροσκοπείου στο Νέο Μεξικό, το οποίο συνοδεύτηκε από αποστολή πρακτόρων του FBI στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Alamogordo Daily News, το Sunspot Solar Observatory έκλεισε και εκκενώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, λόγω ζητήματος ασφαλείας, η φύση του οποίου δεν έγινε γνωστή- και, σύμφωνα με αναφορές, ακολούθησε η αποστολή πρακτόρων του FBI στην περιοχή. Το γεγονός πως στο μεσοδιάστημα δεν έχουν δοθεί κάποιες επίσημες εξηγήσεις έχει πυροδοτήσει θύελλα εικασιών στα social media και το διαδίκτυο εν γένει.

Ο διευθυντής του αστεροσκοπείου στο New Mexico State University, είπε πως η εκκένωση ήταν «εξαιρετικά ήρεμη», ωστόσο δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο λόγος. Επίσης, σύμφωνα με το ABC News, αν και ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών αρχών, φαίνεται ότι και αυτές βρίσκονται στο σκοτάδι, καθώς από το γραφείο σερίφη βεβαιώσαν την παρουσία των πρακτόρων του FBI προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το ποια ήταν η απειλή.

Σε σχετική ανακοίνωση της AURA (Association of Universities for Research in Astronomy) αναφέρεται πως αντιμετωπίζεται ένα ζήτημα ασφαλείας, το οποίο οδήγησε στην απόφαση για την προληπτική, προσωρινή εκκένωση του αστεροσκοπείου.

Το συμβάν, λόγω της έλλειψης ενημέρωσης και της μυστικοπάθειας, έχει συναρπάσει τους απανταχού συνωμοσιολόγους, με τις θεωρίες να οργιάζουν- από πιθανό εντοπισμό εξωγήινου σκάφους/ επαφή με εξωγήινους μέχρι κάποιας άλλης απροσδιόριστης απειλής. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει να παραδεχτούμε πως, αν μη τι άλλο, κάπως έτσι ξεκινά ένας μεγάλος αριθμός ταινιών και ιστοριών επιστημονικής φαντασίας γενικότερα: Μια αιφνίδια ανακάλυψη σε ένα αστεροσκοπείο/ κέντρο επιστημονικών ερευνών, που ακολουθείται από κινητοποίηση των αρχών χωρίς να δίνονται στη δημοσιότητα και πολλές πληροφορίες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.