Τη στήριξη των ΗΠΑ στο «Μακεδονικό» λαό θα εκφράσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ James Mattis, ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει στα Σκόπια τις επόμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για ανάμειξη της Ρωσίας στο επερχόμενο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με ανησυχεί αυτό το είδος των κακόβουλων ενεργειών που έχει υλοποιήσει η Ρωσία από την Εσθονία στις ΗΠΑ, από την Ουκρανία και τώρα από τη Μακεδονία και έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες κατά περίπτωση» είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο James Mattis είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που θα βρεθεί στα Σκόπια πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου καθώς αναμλενεται στη χώρα και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα Wess Mitchell.

Σε τηλεγράφημά του το Reuters υπενθυμίζει ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια έχει ασκήσει κριτική στην πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει «έναν στόχο» αν οι σχέσεις της Βορειοατλαντικής συμμαχίας με τη Ρωσία επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο.

Την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο των Σκοπίων είχε εκφράσει τη στήριξή του στην «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών», αποκαλώντας και μάλιστα έξι φορές την χώρα ως Μακεδονία, χωρίς φυσικά το Βόρεια το οποίο υποτίθεται επέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.