Σπάζοντας μια (παγκόσμια) παράδοση να μην επιτίθεται ποτέ ένας πολιτικός σε έναν αντίπαλό του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό ή να μεταφέρει τα εσωτερικά της χώρας του σε ξένο ακροατήριο, ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, τα έδρανα άδειασαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε τις επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ για να του αποδώσει όλα τα δεινά της Ελλάδας και προκειμένου να αποποιηθεί ο ίδιος των ευθυνών του για την Ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ακόμη και όσοι είχαν εγγραφεί για να λάβουν τον λόγο αποχώρησαν από την αίθουσα και φαίνεται ότι αυτό που ενόχλησε τους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές ήταν το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός «μίλησε σαν κομματάρχης», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το iefimerida.gr.

Όλα άρχισαν όταν, μιλώντας εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του Λαϊκού Κόμματος, ο εκπρόσωπος Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς άφησε αιχμές απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ απέδωσε τα εύσημα τόσο στη σημερινή κυβέρνηση, όσο όμως και στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Αλλά για τη διάσωση και την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Πονς είπε ότι «πρέπει να χειροκροτήσουμε τους Έλληνες πολίτες που ψήφισαν να μείνουν στην Ευρώπη. Να μην ξεχάσουμε τι έκαναν οι πολίτες», για να προσθέσει ότι «όλη η Ευρώπη έσωσε τη χώρα σας. Η Ευρώπη είναι αξίες και αρχές, είναι αλληλεγγύη και όχι να πετροβολούμε ο ένας τον άλλον.

Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δις λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα, αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα», είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ο ομιλητής του ΕΛΚ.

Επεσήμανε ακόμη την ανησυχία του για το γεγονός ότι «περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα» και κατέληξε: «Μας ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές μπορεί να επιστρέψει ο λαϊκισμός. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός».

Απαντώντας σε υψηλούς τόνους κατά την δευτερολογία του, στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως καλό θα ήταν όταν μιλά για λαϊκισμό να κοιτά προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας που εκπροσωπεί αυτές τις θέσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΕΛΚ είπε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι κακό ότι άλλαξα, κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι υπερασπιζόμενοι καταστάσεις που πλέον δεν είναι δυνατό να τις υπερασπίζονται…

Εάν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό σας ενημερώνω πως αρχηγοί της δεξιάς στην Ελλάδος γίνονται τα τέκνα επιτυχημένων ή μη παλαιότερων Πρωθυπουργών.

Μιλήσατε για λαϊκισμό λυπάμαι αλλά στην δική σας παράταξη και πάλι πρέπει να στραφείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από την στάση που κρατά η ΝΔ, σε σχέση με την αναγκαία για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, επίλυση του ζητήματος των Σκοπίων είναι μία στάση ορισμός του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού.

Μιλήσατε για 100 δις κόστος που είναι το κόστος της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας το δύσκολο εξάμηνο, το εξάμηνο που έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές. Αν όντως υπήρχε επιβάρυνση τόσων δις θα είχε αντιστοίχως αυξηθεί και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για στοχευμένες ανακρίβειες. Δήθεν η Ελλάδα την τριετία σπατάλησε 40 δις, στα δικά μας χρόνια η ανακεφαλαιοποίηση χρησιμοποίηση μόλις 6 από τα 24 δις που προορίζονταν για αυτό τον σκοπό. Τουλάχιστον όταν αντιδικούμε να το κάνουμε επί των πραγματικών στοιχείων», είπε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.