Βασίλης Κανέλλης-in.gr_

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επέλεξε να βγει από το κάδρο της εθνικής καταστροφής, όμως, στο Μάτι έχουν γνώση οι φύλακες.

5.035 λέξεις. Τόσο ήταν το κείμενο που είχε χθες μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας και σίγουρα ήταν μεγαλύτερο αυτό που τελικά είπε από το βήμα της ΔΕΘ καθώς μίλησε και εκτός του λόγου που του έγραψαν οι… φωστήρες του Μαξίμου.

Κι όμως, δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Δεν έκανε ούτε μια αναφορά για ένα γεγονός που άλλαξε την πατρίδα, που τσάκισε τους Έλληνες, που άλλαξε για πολλούς, για χιλιάδες την πορεία της ζωής τους.

Οι 100 νεκροί, οι δεκάδες τραυματίες, οι εκατοντάδες άστεγοι και οι χιλιάδες ψυχολογικά «χτυπημένοι» από τα όσα έζησαν στις 23 Ιουλίου και συνεχίζουν να ζουν μέχρι σήμερα, δεν χώρεσαν στην ομιλία του Τσίπρα.

Θα πει κανείς: Μα πήγε να μιλήσει για το όραμά του για την Ελλάδα. Ότι είθισται στις ομιλίες στη ΔΕΘ να παρουσιάζεται η οικονομική πολιτική και να μη θίγονται άλλα ζητήματα.

Όμως, αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να μιλήσει για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ούτε για την Εκκλησία, για την εκπαίδευση, για το χωροταξικό ή για την πραγματική ισότητα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Γιατί όλα αυτά χώρεσαν στην ομιλία του κι όχι ένα γεγονός που συντάραξε τον πλανήτη. Η φωτιά και οι 100 νεκροί θα «θόλωναν» το όραμά του για την Ελλάδα που ο ίδιος ονειρεύεται;

Αλλωστε, το έχει πει νωρίτερα ο Πολάκης. Οι νεκροί του είχαν θολώσει ή μαυρίσει τις επιτυχίες της κυβέρνησης.

Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν κάθε 50 ή 100 χρόνια. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν θα έπρεπε να μιλήσει γι’ αυτό; Ενας ηγέτης μιας χώρας που έπαθε ένα τόσο μεγάλο κακό δεν θα έπρεπε να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει ακόμη και ενός λεπτού σιγή για τα άδικα θύματα της τραγωδίας;

Εντάξει, δεν περιμέναμε να αναγνωρίσει τις ευθύνες του και της κυβέρνησής του και να ζητήσει συγγνώμη. Αλλά δεν έπρεπε να αναφερθεί στα μέτρα που θα λάβει για να μην ξαναπεράσουν οι Ελληνες άλλη τέτοια εθνική καταστροφή;

Δεν θα έπρεπε να καταθέσει το… όραμά του για την ανακούφιση των πληγέντων; Να μιλήσει για ένα ευρύ σχέδιο ανασυγκρότησης άμεσο και χωρίς καθυστερήσεις;

Να αναφερθεί εκτενώς στον χωροταξικό σχεδιασμό που θα αποτρέψει νέα… Μάτια;

Ούτε κουβέντα από τον αριστερό, προοδευτικό πρωθυπουργό. Μόνο υποσχέσεις με το βλέμμα στις κάλπες. Μόνο παροχές εκμαυλισμού μιας κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο τη λιτότητα.

Το Μάτι, όμως, δεν θα ξεχαστεί, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το ξεχάσουν. Οι 100 νεκροί είναι πάνω από οποιοδήποτε όραμα του Τσίπρα και του κάθε πολιτικού. Οι χιλιάδες συγγενείς τους, οι πληγέντες από την πυρκαγιά είναι πολύ πάνω από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις προσλήψεις και τον ΦΠΑ.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επέλεξε να βγει από το κάδρο της εθνικής καταστροφής, όμως, στο Μάτι έχουν γνώση οι φύλακες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.