Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ – banks.com.gr.

Οι περισσότεροι δεν έχουν αλλάξει άποψη.

Ψήφισαν ΟΧΙ γιατί πίστεψαν και πιστεύουν ότι τα Μνημόνια στην Ελλάδα είναι προϊόν μιας «παγκόσμιας συνωμοσίας” που στόχο είχε να υποτάξει τους …αδούλωτους πολίτες αυτής της μοναδικής χώρας και να υποκλέψει τους ανεξάντλητους θησαυρούς της.

Σήμερα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, δημοσίευσε ανάλυση,  υπογραμμίζοντας ότι οι «διεθνείς τοκογλύφοι» έχουν φροντίσει ώστε το 80% του Ελληνικού Χρέους (του μεγαλύτερου δανείου που δόθηκε στον πλανήτη σε σύγκριση με το μέγεθος της χώρας) να έχει σταθερό χαμηλό επιτόκιο.

Το μόνο που πρέπει να κάνει αυτή η χώρα είναι να πετύχει σταθερά ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξηςώστε όχι μόνο να «σβήσει» το Χρέος αλλά και να χρηματοδοτήσει την εξέλιξή της…

  • Πως νιώθουν άραγε σήμερα όλοι εκείνοι που ψήφισαν ΟΧΙ στο αλήστου μνήμης, προσβλητικού περιεχομένου, ανυπόστατο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015;

Το Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, πρέπει να διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία και οι δάσκαλοι να αφιερώνουν ώρες για πληροφορούν τους μελλοντικούς υπεύθυνους ψηφοφόρους, για το μέγεθος της πολιτικής αλητείας που ορισμένες φορές κυβερνά τον τόπο.

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του έθνους δεν υπήρξε τόσο μεγάλη λαϊκή πλάνη, από τόσο λίγους επαγγελματίες ψεύτες με τόσο ιδιοτελή και ποταπά κίνητρα.

Το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 επέφερε ιστορικών διαστάσεων αλλαγές στην ζωή των Ελλήνων. Ψήφισαν 6 εκατομμύρια Έλληνες και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι χωρίς δισταγμό είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ σε μια συμφωνία που δεν υπήρξε ποτέ, σ’ ένα δίλλημα χωρίς νόημα και ουσία, στηρίζοντας μια τεράστια πολιτική ΑΠΑΤΗ που τελικά οδήγησε στην απελπισία, τις αυτοκτονίες, τη φτώχια και την απόλυτη ανυποληψία.

Σε ότι νόμιζαν ότι ψήφισαν ΟΧΙ οι Έλληνες πολίτες, είπε ΝΑΙ η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε πολλά από το Δημοψήφισμα. Θριαμβευτικά εξολόθρευσε τους πολιτικούς του αντιπάλους – μέσα κι έξω από το κόμμα του- αμέσως μετά τους ταπείνωσε υποχρεώνοντάς τους να «ερμηνεύσουν το ΟΧΙ ως ΝΑΙ για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ», τους κορόιδεψε με το θέμα των επόμενων εκλογών και της δήθεν διαπραγμάτευσης.

Ο ελληνικός λαός έχασε όμως περισσότερα από το Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015.

  • Έχασε κάθε ελπίδα για βελτίωση της καθημερινότητάς του.
  • Έχασε κάθε επιλογή για μια δημοκρατική εναλλακτική πρόταση. Έχασε την εμπιστοσύνη του στην πολιτική και τη δημοκρατία.
  • Συνειδητοποίησε ότι οι αιματηρές θυσίες 6 ετών πήγαν χαμένες γιατί μόλις είχε καταφέρει να ισορροπήσει, βυθίστηκε πάλι στο σκοτάδι του πιο μεγάλου, του πιο επώδυνου Μνημονίου ΙΙΙ και κατόπιν του Μνημονίου ΙV που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του δήθεν «σκληρού διαπραγματευτή» Αλέξη Τσίπρα.

Ο «σκληρός διαπραγματευτής»  άδειασε τα δημόσια ταμεία πριν υποχρεωθεί να καταφύγει στη μερική τραπεζική αργία. Από τότε, ρουφά χωρίς έλεος όλα σχεδόν τα ρευστά διαθέσιμα των τραπεζών, για να χρηματοδοτεί το ταμειακό έλλειμμα του κράτους που ο ίδιος προκάλεσε.

Το καλοκαίρι του 2015, η ΠΦΑ Κυβέρνηση προκάλεσε ένα ηλίθιο δημοψήφισμα για να κρύψει τη γύμνια της πολιτικής της.

Οι «εθνικά υπερήφανοι” Έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ. Σήμερα πληρώνουν με τη φτώχεια τους, το κόστος του καθυστερημένου ΝΑΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.