Την αισιοδοξία του –και γιατί όχι άλλωστε μετά τις ταπεινωτικές για τους Έλληνες παραχωρήσεις του κ. Τσιπρα- εκφράζει για μια ακόμη φορά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Zoran Zaev για το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, μετά από νέα δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των Σκοπιανών τάσσεται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα.

Ο Zoran Zaev σημείωσε ότι το άρθρο 7 της συμφωνίας διασφαλίζεται το δικαίωμα να αποφασίζουν ως «Μακεδόνες». «Η Μακεδονική ταυτότητα προστατεύεται και αυτό περιγράφει την περιοχή μας τη γλώσσα, τον λαό με τη δική του ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά», αναφέρει ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση η πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ τάσσεται υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα. Το 41,5% απαντά θετικά στο επικείμενο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου έναντι του 35,1% των ερωτηθέντων που δηλώνει αντίθετο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Μ-Prospect για το MCIC και δημοσιεύει το Σκοπιανό πρακτορείο MIA, το «ναι» προηγείται κατά 6,4 μονάδες έναντι του «όχι», τη στιγμή που σε προηγούμενες σφυγμομετρήσεις προηγούνταν το «όχι».

Από την έρευνα που έγινε πάντως προέκυψε χάσμα ανάμεσα κοινότητες της ΠΓΔΜ. Ειδικότερα, η Αλβανική μειονότητα τάσσεται συντριπτικά υπέρ του «ναι», σε ποσοστό 88%, ενώ αντίθετα ανάμεσα στους Σκοπιανούς μόλις το 27,4% προκρίνει τη θετική απάντηση και το 45,2% την αρνητική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.