Αν και δεν είχα αυταπάτες για το πού θα οδηγούσε την Ελλάδα, η αριστεροδέξια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μπόρεσα, όχι μόνο να προβλέψω, αλλά ούτε καν να προσεγγίσω με την φαντασία μου δύο τραγικές πραγματικότητες, που αναδείχθηκαν αυτές τις μέρες:

Πρώτα, την πράγματι ασύμμετρη ανικανότητα του Συριζανελικού κομματο-κράτους να αντιμετω-πίσει μια ακόμα από τις τακτικά επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές του καλοκαιριού, έτσι ώστε να μη θρηνήσωμε, από καθαρή σύγχυση και ανοργανωσιά, 100 νεκρούς και 1000 καμένα σπίτια στο Μάτι. Πράγματα πρωτοφανή στην ιστορία της περιοχής της πρωτεύουσας.

Δεύτερο, την κυβερνητική διαστροφή της δικαστικής έρευνας . . . . στις πολεοδομικές ευθύνες του παρελθόντος και στην κλιματική αλλαγή. Ουδεμία έρευνα γι΄ αυτά, που καταγγέλλουν οι καμένοι του Βουτσά και του Ματιού ότι τους εμπόδισε η τροχαία να διαφύγουν από τις έστω στενές οδούς, που όμως γνώριζαν. Ότι τους έστελναν με το ζόρι σε παραλίες με βράχους-καρμανιόλες. Ότι δεν υπήρχε επικοινωνία εδάφους ελικοπτέρων. ‘Οτι ουδέποτε δόθηκε εντολή εκκένωσης των απειλούμενων οικισμών.

Μπρος στον όγκο της κατακραυγής για όλα αυτά και για την σκηνοθετημένη πολύωρη συνέντευξη αρμοδίων και μη, τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 26 Ιουλίου, που μας διαβεβαίωσαν ότι όλα έγιναν στην εντέλεια, χωρίς λέξη όμως για νεκρούς, ο Πρωθυπουργός εφεύρε την ανώδυνη ανάληψη  πολιτικής ευθύνης – χωρίς όμως να παραιτηθεί ο ίδιος – και την καρατόμηση ως εξιλαστήριων θυμάτων του Υπουργού κ. Τόσκα και των Αρχηγών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, χωρίς όμως καταλογισμό ευθυνών, ούτε ακόμα και σε αυτούς.

Η ανάγνωση αυτής της πρωτοφανούς αλλά και ασύμμετρα αφελούς προσπάθειας εξαπάτησης της κοινής γνώμης, που κυριολεκτικά κάνει το μαύρο άσπρο, είναι ότι δεν υπάρχει κουκούτσι μυαλό στο Μαξίμου, ή ότι το μυαλό τους έχει τόσο εθιστεί στο ψέμα που είναι ανίκανο να σκεφθεί ακόμα και το απλούστερο ψίχουλο αλήθειας. Τους το βροντοφωνάζουν όμως οι νεκροί σύμφωνα με το τραγικό πανώ. Ουδέν άλλο σχόλιο, όπως συνηθίζει να μας ντοπάρει (να δούμε μέχρι πότε) και ο πολύς Κ. Τζανακόπουλος.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.