Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πια ότι ο Πρωθυπουργός μας δεν διακρίνεται, ούτε για την γνώση της Ελληνικής γλώσσας, ούτε –  ακόμα περισσότερο – για την προσήλωσή του στην αλήθεια. Πρόσφατα όμως, με τις πυρκαγιές που έκαψαν εκατοντάδες σπίτια 30 μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και με τραγικό τρόπο περίπου 100 συνανρώπους μας, είπε άθελά του και μια αλήθεια. Θέλοντας να δικαιολογήσει την πλήρη αποτυχία της Κυβέρνησής του ακόμα και να εκκενώσει μια εξοχική περιοχή, είπε ότι επρόκειτο για «ασύμμετρη απειλή». 

Δικαιούμαστε να ερωτήσωμε: «Ασύμμετρη απειλή» από ποιόν; Από την πυρκαγιά; Μπορεί ποτέ μια πυρκαγιά να είναι σύμμετρη; Για να μην δολοφονήσομε και εμείς την Ελληνική γλώσαα αποφασίσαμε να ανατρέξομε στο λεξικό. Μας πληροφορεί λοιπόν ότι η ασύμμετρη απειλεί είναι στρατιωτικός όρος ο οποίος αναφέρεται σε: «πόλεμο που διενεργείται από οργανωμένες μη-συμβατικές ομάδες, βασίζεται στην αναίρεση των κανόνων του δικαίου και του δικαίου του πολέμου, ενώ χρησιμοποιεί κυρίως χαμηλού σχετικά κόστους όπλα και επιχειρησιακή δράση που προκαλεί όμως, δυσανάλογα, μεγάλου (ασύμμετρου) κόστους αποτελέσματα στον υπέρτερο αντίπαλο, τόσο σε ανθρώπινες ζωές και υλικό όσο και σε ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος».

Τι είχε άραγε στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας όταν μίλησε για ασύμμετρη απειλή; Ασφαλώς ο όρος δεν έχει εφαρμογή στις πυρκαγιές του Ματιού ή της Κινέττας. Οι πυρκαγιές δεν είναι  «οργανωμένες μη-συμβατικές ομάδες, που βασίζονται στην αναίρεση των κανόνων του δικαίου και του δικαίου του πολέμου». Η περιγραφή μάλλον ταιριάζει στην ασφαλώς μη συμβατική Αριστερο-δέξια Κυβέρνησή του «που προκαλεί, δυσανάλογα, μεγάλου κόστους αποτελέσματα στον υπέρτερο αντίπαλο, (δηλαδή στον Λαό) τόσο σε ανθρώπινες ζωές και υλικό όσο και σε ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος».

Πυρκαγιές κύριε Τσίπρα είναι γνωστό ότι γίνονται κάθε καλοκαίρι λόγω της ξηρασίας και των ισχυρών μελτεμιών, φαινόμενων γνωστών από την αρχαιότητα και επομένως όχι «ασύμμετρων». Το ασύμμετρο και ανεπανάληπτο έγκειται στο ύψος των υλικών και ιδίως ανθρώπινων απωλειών, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ακόμα και την περσινή πυρκαγιά, που έκαψε όλη την βορειο-ανατολική Αττική. Δυστυχώς με ΚυβέρνησηΤσίπρα-Καμμένου κάθε πέρισυ και καλύτερα, κάθε χρόνου και χειρότερα. «Καμμένα και χωρίς Τσίπα ντροπής»!

Τουλάχιστο, αν μπορούσαμε να πάρομε κάποιο μάθημα οργάνωσης της πολιτικής προστασίας και συγκέντρωσης των αρμοδιοτήτων σε κάποιον αποτελεσματικό φορέα, θα μετατρέπαμε την Ασύμμετρη Απειλή σε λογικά αντιμετωπίσιμο πρόβλημα. Όσο χτίζομε παράνομα, νομιμοποιούμε τα αυθαίρετα, αρνούμαστε να πολεοδομήσομε σωστά, τόσο δημιουργούμε μόνοι μας ασύμμετρες απειλές κατά της επιβίωσης της ανθρωπότητας και του πολιτισμού μας.

Από τον Μάξιμο

26 Ιουλίου 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.