Για μια δύσκολη συνάντηση με τον Tayyip Erdogan, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και ύστερα από δίωρες κατ ιδίαν συνομιλίες που πραγματοποίησε με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Πρωθυπουργός, ανέφερε ότι έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τούρκο Πρόεδρο διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «δεν ζητάμε χάρη, ζητούμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να δικαστούν και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θέμα μείζον παραμένει για την Άγκυρα η υπόθεση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών, για το οποίο πάντως εξήγησε στον Tayyip Erdogan ότι παρότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, η υπόθεσή τους είναι θέμα της Ελληνικής δικαιοσύνης και δεν είναι δυνατόν να συσχετίζεται με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δύσκολες, ήταν όπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο και για τις Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, παρότι, συμφώνησαν, να επιχειρήσουν την αποκλιμάκωση της έντασης.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς κατηγορία στις Τουρκικές φυλακές σε όλες τις παρεμβάσεις του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.