Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με στον απόντα Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρισκόταν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να προγραμματίσει άλλη ημέρα την συζήτηση στη Βουλή για να είναι παρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι πούλησαν την Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Επικαλούμενος την φράση του Zoran Zaev στη συνέντευξή του στο BBC ότι «η Ελλάδα πήρε το όνομα erga omnes (έναντι όλων), εμείς την Μακεδονική ταυτότητα erga omnes» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είστε επικίνδυνοι erga omnes».

Για να προσθέσει: «Ο Καμμένος στρογγυλοκάθεται διπλά στον Τσίπρα την ώρα που τα Σκόπια παίρνουν διαβατήριο ένταξης στο ΝΑΤΟ – είναι θλιβερό το θέαμα και των δυο».

Και συνέχισε: «Σταματήστε να επικαλείστε το φαιδρό επιχείρημα ότι τάχα δεν παραδώσατε την εθνότητα, αλλά την ιθαγένεια. Πείτε μου μία χώρα στον κόσμο που το σύνολο των κατοίκων της έχει άλλη εθνότητα και άλλη ιθαγένεια».

«Δώσατε στους Σκοπιανούς όσα είχαν απορρίψει όλες οι άλλες κυβερνήσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «ένα δίδυμο ντροπής» που μοναδικό στόχο έχει την παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας.

Σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες τροπολογίες που ανοίγει τον δρόμο για τριπλές εκλογές τον Μάιο, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Μην ανησυχείτε, ο «λογαριασμός» θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν. Η λαϊκή οργή δεν θα εκτονωθεί με τις πολλές κάλπες. Θα γίνει χείμαρρος αποδοκιμασίας» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στον «Κλεισθένη Ι» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της υπονομεύει τους δήμους. Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «κάνετε τους δήμους πειραματόζωα των μικροπολιτικών σας σχεδιασμών. Παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων για να διασωθείτε. Γιατί είστε το κόμμα του ‘’εμείς ή αυτοί’’. Το κόμμα του ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’. Η πιο διχαστική και πολιτικά ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Όπως είπε «ζούμε το λυκόφως ενός καθεστώτος που θέλει να δείχνει ότι δρα για το συμφέρον των πολλών ενώ πράττει το αντίθετο» και κατέληξε: «Δεν μας φοβίζουν οι ευθύνες, είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε μαζί με όλες -επαναλαμβάνω: μαζί με όλες – τις δημιουργικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.