Σε οριακό σημείο δείχνουν να οδηγούνται οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους, δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν για παράνομες δραστηριότητες που επηρεάζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών για εμπλοκή στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Όπως επισημαίνει το Reuters αρχικά δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο σχετικά με τη διαρροή των πληροφοριών για απελάσεις από τις Ελληνικές αρχές, ούτε από την Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Αργότερα, στην επιβεβαίωση του θέματος, προχώρησε εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε, «δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», ενώ ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως η εκτίμηση του είναι ότι «έχουν υπάρχει τέτοιες συμπεριφορές και γι΄ αυτό τον λόγο θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Με διπλωματικά αντίποινα απαντά η Ρωσία στην απέλαση διπλωματών από Ελλάδα, όπως μεταδίδουν τα Ρωσικά πρακτορεία Sputnik και Tass, επικαλούμενα το υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα. «Θα ακολουθήσει ανάλογη απάντηση, όπως είναι καθιερωμένη πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις», φέρεται να ανέφερε η Ρωσική διπλωματία.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν για παράνομες δραστηριότητες που επηρεάζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών για εμπλοκή στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Την είδηση αποκάλυψε πρώτη η «Καθημερινή».

Στην Δύση υπάρχουν έντονες ανησυχίες πως η Μόσχα θα αποπειραθεί να παρέμβει στο δημοψήφισμα που θα γίνει στην ΠΓΔΜ για να λάβει λαϊκή έγκριση η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς θέλει να αποτρέψει την επέκταση του NATO στα Βαλκάνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.