Βέβαιος ότι η Ελληνική Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του χρόνου, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά για λογαριασμό της Ελλάδας και γνωστοποιεί η προαναγγέλλει γεγονότα.

«Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η Ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία», δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια, πεπεισμένος, ίσως από τα λεγόμενα του Έλληνα Πρωθυπουργού, ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις και προβλήματα στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα ο Zoran Zaev ανέφερε ως πιθανότερες ημερομηνίες τις 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι επιτυχές.

Η ημερομηνία, το ερώτημα και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία θα αποφασιστεί από την ολομέλεια του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, σημείωσε. Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα θα περιλαμβάνει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά θα αφορά τη συμφωνία με την Ελλάδα, διευκρίνισε ο Zaev.

Έπειτα από το δημοψήφισμα, θα χρειαστούν από 90 έως 110 ημέρες για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών, κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.