Σκωπτική διάθεση αποπνέει σχόλιο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναφορικά με την συμφωνία στο Eurogroup.

«Τελείωσε η κρίση; Για πες το αυτό στους Έλληνες…» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του σχολίου. «Οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να είναι δύσπιστοι. Όχι μόνο γιατί έχουν ήδη ακούσει άπειρες φορές να προαναγγέλλεται το τέλος της κρίσης. Αλλά κυρίως γιατί τα θολά οφέλη της συμφωνίας στο Eurogroup έρχονται σε αντίθεση με τη βεβαιότητα ότι θα υποστούν και πάλι οδυνηρές περικοπές στο τέλος του χρόνου», αναφέρει αρχικά το σχόλιο.

Και συνεχίζει: «”Ποια συνάντηση του Eurogroup;” με ρώτησε ένας αξιωματικός εν αποστρατεία, ηλικίας 76 ετών. “Η μοναδική μου έγνοια είναι σήμερα, όπως ήταν και χθες, να μαζέψω τα χρήματα που χρειάζομαι για την κηδεία μου”. Οι συντάξεις στην Ελλάδα έχουν ήδη περικοπεί κατά 60% και θα περικοπούν εκ νέου το 2019» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζει ως κίνηση αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης. «Η Αθήνα θα μπορεί και πάλι σύντομα να σταθεί στα πόδια της και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα στην αγορά» λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post. «Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μία κίνηση αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο όλοι από κοινού βοηθήσαμε τη χώρα σε μία δύσκολη κρίση. Μια απόδειξη για το πόσο σημαντική είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει.

Και προσθέτει ότι «οι χώρες της Ευρωζώνης στήριξαν, τελικά, κυρίως την Ελλάδα με το να δώσουμε στην Αθήνα την ευκαιρία να λάβει δάνεια, και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.