Την ανάγκη διαγραφής μέρους του Ελληνικού δημόσιου χρέους επισημαίνει η Βρετανική εφημερίδα Guardian, προειδοποιώντας, στην αντίθετη περίπτωση ότι η χώρα μας θα οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση.

«Οι ανησυχίες πως η Ελλάδα θα υποστεί τέταρτη οικονομική κατάρρευση αν δεν υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για να διαγραφεί μέρους του δυσθεώρητου χρέους της, είναι πιθανό να επανέλθουν στην επιφάνεια πριν από την αναμέτρηση με τις Βρυξέλλες την Πέμπτη» (Eurogroup) αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Όπως τονίζει η Βρετανική εφημερίδα, χωρίς το ΔΝΤ, η Γερμανία και άλλες χώρες με σκληρή γραμμή όπως η Φινλανδία και η Αυστρία, θα μπορούσαν να απαιτήσουν αυστηρότερες ρήτρες στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα επιβληθεί στην Ελλάδα ως το τίμημα της τελικής αποπληρωμής τους. Προστίθεται δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συμφωνήσει σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο επιτήρησης σε σχέση με εκείνο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας μετά από την έξοδο από τα μνημόνια.

«Το Εurogroup θα απαιτήσει να επισκέπτεται την Αθήνα κάθε τρίμηνο αντί για τις συνήθεις ανά εξάμηνο επισκέψεις. Μετά από αυτό οι επισκέψεις από την Κομισιόν θα συνεχιστούν, έως ότου η Αθήνα αποπληρώσει το 75% από το χρέος των 230 δισεκατομμυρίων ευρώ στους πιστωτές της Ευρωζώνης», μετά από πολλά χρόνια σημειώνει η εφημερίδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.